keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Sarvipäälle kaveri ♥


Sadepäivän kirpparireissu lähikaupunkiin, yksin, ei ollutkaan mikään turha reissu. Navigaattorin kanssa suhailin ympäri kaupunkia eri kirppareita kierrellen ja olin menossa ihan muualle kuin vanhan herran osto- ja myyntiliikkeeseen, joka osui matkan varrelle. Onneksi pysähdyin! Sieltä löytyi olkkarin sarvipäälle kaveri. Toinen lamppu on ollut hakusessa jo pidemmän aikaa ja mietin, että pitääkö niiden olla samantyyliset vai voiko toinen olla jotain ihan muuta. En ostanut lamppua, mutta jäin miettimään. Istuin autoon, soitin kotiin ja kyselin sarvipään mittoja ja palasin samantien takaisin, vanha rouva mukanani. Tai rouvalta tuo vaikuttaa vahvan sarvipään rinnalla. Hauska pari ♥ 

Paikallinen sähköliike sai uuden kanta-asiakkaan. Parin viikon sisällä olen hakenut valmiita lamppuja pari kertaa ja aina vienyt uutta tilalle. Samaa nimi- ja puhelinnumerolappua vaan siirtävät lampusta toiseen :) Varmuuden vuoksi on hyvä tarkistuttaa sähköt ettei koko tönö pala. Aika harva liike tuntuu tekevän näitä uudelleen johdotuksia.

Vanhat lasipullot löytyivät samalta kirppisreissulta ja tuo alla oleva retro, keltainen lukulamppu. Pullojen takana näkyvä messinkinen lampunjalka on sekin tämä viikon löydöksiä, mummonmökin tyhjennyksestä. Se odottelee vielä Villa Harmoniesta uutta varjostinta. Vimillä (mitähän se muuten nykyään on?) saa muuten vanhojen lamppujen valkoiset johdot hyvin puhtaaksi. 

Melkein kaikki lamput meillä on vanhoja ja poika totesikin eilen, että enää ei ole yhtään tyhjää lampun paikkaa katossa. Vielä kun löytäisin toisen vanhan jalkalampun! ♥10 kommenttia:

 1. Minäkin olen vanhojen valaisimien hamstraaja! Ei taida olla uutta valaisinta kuin kahdessa huoneessa. Ja niistä toinen vaihtuu kun lapsi joskus muuttaa kotoa pois.
  Hienoja löytöjä teit, tykkään rouvasta ja pulloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa lampuissa on jotain mikä vetoaa! Ehkä se niiden eletty elämä ja historia kiehtoo. Pojan huoneeseen meinaan kyllä vielä etsiä vanhan kattolampun ja pöytälampun jalkojahan ei voi olla koskaan liikaa :)

   Poista
 2. Suloinen sinappivalaisin =) näyttävät niin hienoilta, että pitäisikähän itsekäin siirtyä vanhoihin valaisimiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat on kyllä suloisia! Monesti ostan vaan pelkkiä jalkoja/runkoja ja uusilla kivoilla varjostimilla lamput tulevat tähän päivään :)

   Poista
 3. Vimin nimi on nykyään cif, sen aineen avulla saa puhdistettua monia asioita puhtaaksi. Toinen tehokas ja hellävaraisempi puhdistusaine on kun keittää kattilassa pyykkipulveria, sekaan voi esim heittää emaliastioita. Kauniita löytöjä teit =)
  Tassi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cifhän se onkin :) Vimi on jäänyt meillä käyttöön.

   Poista
 4. Ihania lamppulöytöjä. Minulla on muutama vanha pöytälamppu, ja olen vielä hannannut sähköliikkeeseen vientiä... Kyllä se varmaan kannattaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan sähköliikkeessä käyntiä, varsinkin jos lamput ei ole käyttökunnossa :) Pelkät pistokkeen vaihdot on mies tehnyt itse, mutta uudelleen johdotukset on saanut ammattilaiset hoitaa. On nuo vaan ihania ♥

   Poista
 5. Kivat löydöt teit ! Valaisimet sopivat yhteen hyvin, ei haittaa vaikka ovatkin niin erilaiset !

  Ihanaia karkkivärejä täällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tykkään itsekin ja ihastun tuohon uuteen koko ajan enemmän :) Huone näyttää nyt niin orvolta kun kruunut ovat ollet toista viikkoa sähköjen tarkistuksessa. Valoja ei paljon onneksi kesällä tarvitse. Kiitos <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥