sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Hyvä alku


Pihan laitolla nimittän. Viikonloppuna saatiin kaivettua pohjat meidän ja naapurien rajalle tehtävälle matalalle kivimuurille. Ollaan aika paljon naapureita korkeammalla ja muurilla saadaan vähän levitettyä meidän kapeaa sivupihaa. Sinne on tarkoitus tehdä pieni terassi tuuletusta ja saunasta vilvoittelua varten. Sinne rakennetaan myös pyykinkuivausteline. Kiva vanha malli on jo mielessäni. Ja ympärille paljon sireenipuskia näkösuojaksi ja anopin kertoman mukaan sireeneistä tarttuu ihana tuoksu myös pyykkeihin.

Etupihalle, keittiön ikkunan alle tehtiin pieni liuskekivipatio. Nyt sataakin sopivasti ja kivituhka saadaan tiivistymään hyvin saumoihin ja sitten taas harjataan... Tuohon haluaisin jotkut vanhat nätit rautatuolit tai vaikkapa Nordalin ihanat koukeroiset. Ympärille ainakin sireeniä. Etupihalle paistaa aurinko lähes koko päivän ja siinä on kuuma, mutta keväisin ja syksymmällä ainakin siinä on varmasti kiva istuskella paisteessa.

Tuon vanhan sinkkisoikon pelastin naapurista. He ovat muuttamassa ja näin tuon jo aiemmin iltalenkillä heidän pihallaan. Kysyin sen kohtaloa ja sain hakea sen meille. Naapurin lapset on aikanaan kylvetetty siinä. Vanha suutarin pöytäkin kaipaa pesua ja maalia. Siitä tulee pöytä jonnekin pihalle.

Hirveästi hommaa ja rahanmenoa, mutta ehkäpä meilläkin on joskus vehreä piha. Yritän pikkupikkuhiljaa kiinnostua ja innostua pihanlaitosta. Miehen mukaan sen näkee jo kauas, että pihahommat eivät ole minun juttuni. Anopin juttu ne onneksi on! Anopilta sain "kotiläksyksi" pinon puutarhalehtiä ja kasvikuvastoja. Opiskelen ja inspiroidun, ainakin yritän. Naapurissa kukkii Jasmike ja voi mikä tuoksu siitä tulee meille asti. Mietittiin että se saattaisi olla meidänkin pihalle hyvä näkösuoja. Leikkimökistä haaveilen ja yhden vanhan rautasängyn ostinkin jo sitä varten. Saankohan koko mökkiä koskaan ;) En ainakaan haaveilematta.

8 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla täällä! Jäin kerralla koukkuun=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit ja tervetuloa toistekin :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Ja hyvin haaveiltu on jo melkein osaksi tehty vai miten se meni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, olen huomannut että kun tarpeeksi haaveilee, voi sen joskus saadakin :) Haaveilu on ihanaa!

   Poista
 3. Hyviä suunnitelmia puutarhaan sinulle, mielenkiinnollaseuraa tapahtumia. Meillä pitäisi kans Huvilalle saada sellainen vanha pyykinkuivausteline ja kyllä huolisin tännekotiinkin...puutarhaihmisiä en ole minäkään, en oikein tajua että mitä istuttaa minkäkin seuraan jne. Kotona on 2 pientä kukkapenkkiä ja 1 iso ja ihan retuperällä kaikki...Huvilalla ei taas ole edes niitä...suunnitelmissa olisi kyllä vaikka mitä...Ikkunan alle sinne laitan kyllä Pionipenkin, se on jo varmaa....eli työtä vaille valmis,heh.

  Laittelepa kuvia tänne sun puutarhan edistymisestä...ehkä saadaan ideaa mitä tehdä meillä =)

  MiMa, mustana kun en jaksa taas kirjautua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kuvailla jos ja kun jotain tänne saadaan. Voi olla että vasta ensi kesänä täällä vihertävät muutkin kuin rikkaruohot ;) Anoppi on onneksi innoissaan niidenkin nyppimisestä...
   Tuo liuskekivi patio oli ainut mitä tiesin haluavani ja osasin kuvitella millainen siitä tulee.

   Ehkä me molemmat vielä joskus innostutaan :D

   Poista
 4. GREAT POST:)
  Your blog is so lovely..do you have twitter or fb to follow with??

  If you want some cute swedish decor inspiration...check out my new post:)

  Have a great weekend

  LOVE Maria at inredningsvis.se
  (sweden)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, thanks Maria :)
   Now we have fb side http://www.facebook.com/pages/Melukyl%C3%A4n-Talo/299987136766854?ref=stream

   I will check out your blog :)

   Have a nice and sunny weekend you too!

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥