keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mansikkamaalla
Perinteinen mansikan keruu retki on lapsista aina yhtä mukava. Ja myyjää aina naurattaa lasten mansikkaiset suut. Poimiessa vähän maistellaan. Sen verran nuo lapset ovat kasvaneet viime vuodesta, että vain isot ja punaiset päätyivät kuppiin asti. Ehkä tehokas naputus oman pihan ämpärimansikoiden kypsyydestä on mennyt perille. Eilen kerättiin muutamassa kymmenessä minuutissa 4 kiloa marjoja syötäväksi, jokaiselle omaan kuppiin. Ja herkuteltiin iltapalalla vaniljajätskin ja aamulla puuron kanssa. Pakastusta varten pitää vielä tehdä toinen retki. Kotimatka ajellaan aina kiemurtelevia maaseututeitä pitkin. Nyt ei nähty lehmiä, mutta monta muuta kivaa juttua. Syksyisin käydään poimimassa samalta tilalta vatut. 
Mutta kukahan jaksaisi lähteä mustikkamaalle?

 

10 kommenttia:

 1. Oi mikä mansikkatyttö punaisissaan!

  Minä menen ensi viikolla mustikkametsään, mutta en ilman poimuria! Se on ehdoton kapistus!


  Mukavia mansikkahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojalle siniset ja tytölle punaiset, mahd. tummat vaatteet siis :) Omat valkoiset!!! pökät ei olleet enää valkoiset tän reissun jälkeen. Poimuri mustikkametsässä on kätevä, siinä on vaan sit se jälkiselvitys... ja ne itikat ;) Mökillä olis mustikkamaa ihan omalla pihalla. Lasten takia pitää varmaan vähän tsempata. Emali mukit sielläkin heillä, kuten meillä oli mummilassa lapsena <3

   Poista
 2. Täällä on mansikkabileet :) vasta ensi viikolla.
  Nyt kyllä pitää nauttia mansikoista, kun on niiden aika. Kaikkein parhaita tuoreina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään meinasin pakastaa osan noista. Ihan kaikkea ei jaksettu syödä. Ens viikolla on varmaan toinen retki :) Hassua että lapset aina odottavat että ostetaan mansikoita ja nyt kun niitä on reilusti, ei maistukaan samalla lailla :) Tuoreena tosiaan parhaita!

   Poista
 3. Voi, tuollainen retki vois olla kiva...minä itse en vain voisi osallistua sen enempää keräilyyn kuin syömiseenkään...olen niin allerginen mansikoille...uhkasin kyllä jo että tänä kesänä maistaisin niitä (ehkä sairaalan parkkipaikalla,heh)...onneksi kestän jo mansikkahilloa ja joskus pakastemansikkaa (riippuu pakastusajasta kai)...lapset kyllä tykkäisivät tuollaisesta reissusta...täytyy miettiä jospa vaikka tehtäiskin semmoinen, mies vaan mukaan...

  Lapset kuvissa kuin mustikka ja mansikka, ihanat. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mansikka allergia! Tehkää ihmeessä retki, isä ja lapset poimivat ja maistelevat, äiti kuvaa :) Lapset tykkää varmasti, ainakin meillä!

   Mustikka ja mansikka on puettu noin, sotkun minimoimiseksi :D Mustikkametsään mennään aina tummissa ulkohousuissa ja mielellään samanvärisessä paidassa. Omat keltaiset mökkisaappani ovat takaa ihan mustikan värjäämät. Litistelen niitä kai kyykkiessäni :)

   Poista
 4. Niin monta kivaa postausta.Ihanat vaatteet tytöllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) 3 vee alkaa olla sen kokoinen, että samat vaatteet menevät hyvässä lykyssä kahtena kesänä, onneksi. Nämä taitavat olla just sellaisia viime kesältä. Meillä on muuten h&m vauvapuolelta sama savunsininen mekko kuin Lyytillä, se on kokoa 86 cm ja menee vielä tosi hyvin tunikana. Viime kesänä oli mekko :)

   Poista
 5. Kävin neljä litraa tänään mustikoita nyppimässä,mansikat hain suosiolla Prismasta.Millä tilalla käytte jos saa udella,vadelmat oliskin ihania,ei ole moneen vuoteen ollut.Ja mites,onko tilata itse poimittuna edullisempia nuo mansikat kuin kojuista?Olishan se elämys lapsille.Äidille ehkä ylivoimainen elämys joten meillä jäänee vielä ens kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4 litraa mustikoita, wau! Oma kärsivällisyys ei millään riittäs :) Mökillä on kyl pakko vähän skarpata ja hetki lasten kanssa kerätä. Ehkä se emalimuki olis itsellenikin sopiva astia.. Mansikat on niin nopsia ja helppoja kerätä ja vatutkin melko. Laitoin viestiä tuosta mansikka/vattu paikasta. Oliko teillä kiva reissu?

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥