keskiviikko 14. marraskuuta 2012

 
Bambimetsä, uusi joulunalusperinne
 

 

Vuosi sitten kasasin lapsille pienen metsän joulun alla ja siihen ostettiin Ombrellinosta ihana pieni ja pehmeä bambi. Lapset tykkäsivät kovasti ja niin minäkin. Illalla bambille laitettiin aina valot =kynttilät palamaan. Isänpäivänä mökiltä kerättiin taas bambimetsän tarvikkeet, sammalta, jäkälää, mustikan- ja puolukanvarpuja, lahoja oksia ja kivi (ja pari isoa hämähäkkiäkin tuli mukana, yök). Sienet löytyivät viime vuonna Tiimarista ja isot kävyt olen ostanut joulumarkkinoilta. 
 
Tänä vuonna kasasin metsän hieman isommalle tarjottimelle ja lelukaupasta löytyivät pienet muoviset bambit. Tänään töihin mennessä ajattelin poikea lelukaupan kautta, jos löytäisin vielä vaikka pupun sienten alle istumaan. Ja bambille isän?
 
 
Jos olisin aiemmin hoksannut, olisi tämä voinut toimia pienenä joulukalenterina. "Tarina" olisi rakentunut päiväpäivältä aina valmiimmaksi jouluaattoon asti. Ja aatoksi sitten metsäneläinten juhlat.
 


14 kommenttia:

 1. Moikka, onpa kiva idea! Schleichiltä ainakin löytyy valkohäntäpeura isä (myös äiti ja vasakin) sekä ihania pupuja, oravia yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo äiti ja vasa ovat juurikin Schleichin. Ompas muuten vaikea nimi! Hei ja orava, se olis kanssa kiva!

   Poista
 2. Meillä on samoja eläimiä samaisessa käytössä :) Ja sammalta,oksia,varpuja,käpyjä just kuivumassa,jos jo illalla askartelisin vastaavan valmiiksi.Meillä on kahtena jouluna nyt ollut ja varmaan jää meillekin pysyväksi jouluperinteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt muistankin sen teidän, oliko se akvaariossa? Muutaman eläimen ostin lisää meillekin :)

   Poista
 3. Kaunis! Meillä about sama teema tänäkin vuonna. =) Metsäteemalla laitan olkkariin joulua. Se sopii meille ja lapset tykkää hurjasti! Keittiössä on sitten enempi Mailegia vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mailegit valtasivat talon eilen. Lapset kyselivät tonttujen perään ja nyt ne ovat ahkerasti mukana leikeissä. Metsäteema rajoittunee tähän ja risutähtiin. Mailegit on vaan niin ♥ ja suosikkejani vuodesta toiseen :)

   Poista
 4. Ihana! Tässäpä oiva idea joulukalenteriksi! Kiitos vinkistä :-)

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea joulukalenteriksi! Meillä olisi Schleichin karhua, norsuja yms. Kaipa nekin sopisivat eksoottiseen metsään! =)

  ps. Tuo kettu on vähän pelottava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidakon joulu ;) Kettu on tosiaan pelottava, eikä se ole schleichin. Löytyi lasten tavaroista ja halusivat sen tuonne. Katselin kaupassa vähän lempeämmän näköistä versioa, mutta kun ei lapsia häiritse, niin olkoon tuo.

   Poista
 6. Hieno bambimetsä! Meillä on minimetsä pienessä kasvihuoneessa, mutta sinne ei ole vielä bambia syntynyt (paikallisessa lelukaupassa ei ollut..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin bambille isän ihan prismasta. Orava ja pupu ostettiin myös.

   Poista
 7. Ihan mielettömän ihana, tykkään! Idea joulukalenterista mahtava. Olen miettinyt itsekin tämän tyylisen rakentamista, vaan vuoden päivät pitää ainakin odottaa, ettei tuo pienempi järsi jäkälää välipalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten joulukalenteriksi teillekin. Kiva ja edullinen. Juuri pähkäilen millähän Mailegin tonttua taas täytetään...

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥