perjantai 23. marraskuuta 2012

 
Vähän jo joulua...
 
 

 


 
Päiväkotiryhmän verran Mailegin nissejä kaivettu esille, pari paperitähteä ja Paulin pallovalot viritetty ja joulukalenterit paikoilleen ripustettu. En kyllä tiedä tuoko tonttu tänä vuonna noihin yllätyksiä, kun pojalla on kaksi legon joulukalenteria ja molemmilla kaksi kuvakalenteri sekä suklaakalenterit. Ehkäpä neiti saa tontulta jotain pientä, kun tytöille suunnattuja kivoja "rojukalenterija" ei mielestäni ole. Kahtena edellisenä vuotena olen ostanut muumikalenterit ja viime vuonna myös legon. Siitä sitten tyhjentelin joka päivälle sopivat yllätykset Mailegin tonttuun. Helpot 24 yllätystä. Toivon ensi viikon Köpiksen matkan ja söstrene grenen pelastavan tästä pulmasta.
 
Ensimmäisen Nissen muistelen saaneeni vuonna 2005 enoni vaimolta. Silloin nisset oli pakattu omiin kangaspuseihin, joista vain pää pilkistä. Seuraavan isäni toi Siljan laivalta ja lasten jälkeen konkkaronkka on kasvanut hurjasti. Enempää ei varmasti tarvita. Tontut kaivetaan esiin keittiön puusohvan alta aina marraskuussa ja sinne ne sitten taas säilötään muiden joulukoristeiden kanssa tammikuussa.
 
Illalla on kaupungin joulunavaus ja ilotulitus. Päivän teeman mukaisesti tättähäärä on pyörinyt koko aamun tonttuna uudessa Po.pin tonttulakissaan. Taisi tuo nukkuakin se päässä...    

15 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia! Mistä olet ostanut tuon kauniin paperitähden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperitähti on Bungalowin ja tilattu Ihan pienestä putiikista. Se on tosi kiva ja ei niin jouluinen.

   Poista
 2. Varsinainen tonttuparaati jo saapunut teille :) Ihanaa tunnelmaa - mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Mukavaa viikonloppua myös teille!

   Poista
 3. Niin ihanat tunnelmat kuvissa ja tää pikkutonttu hellyyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hämäränhyssyä, mutta pienet jutut kivasti piristää. Tonttutyttö liikkui kaupungillakin tuo myssy päässä :)

   Poista
 4. Voi jumpe teillä on monta nisseä! Meillä on kans pari isoa pitäis hakea ne ullakolta.Jee köpikseen,varmaan ihanaa.Muista nyt ostaa niitä sisustuslehtiä myös:)
  Meillä on kans tänään joulukadun avajaiset ja ilotulitus.Joulukatu on siis meidän oma kotikatu jolla asutaan.Tietty muksut joka marraskuu odottaa ihan hirveesti.Jouluvalot näkyy meidän kämppään sisälle on noissa puissa myös jotka ikkunoista näkyy.Aika kivaa:)!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi on jokunen uusi aina tullut hankittua, alesta ja englannista useimmat edukkaasti, seliseli ;) Jee, ihanaa on. Laukku on pakattu (puoliksi tyhjäksi) ja huomenna lennetään. Kentältä sitten poimin lehdet kotimatkaksi :) Kastrupissa on se iso lehtikauppa ihan meidän lähtöportin vieressä. Helppoa vielä kun saadaan lentää täältä omalta "kylältä".
   Oi, asutte joulukadulla. Ihanaa varmasti nähdä kaupungin jouluvalot omaan kotiin! Meillä neiti jäi siskoni luo kauppakeskukseen ilotulituksen ajaksi. Hieno oli, mutta himputin kovaääninen. Isommallakin oli peltorit päässä.

   Poista
 5. Onpa teillä nissejä juu! Ja kiva piilopaikka niillä siellä penkin alla :) Pussukkakalenteri on ylisöpö, toivottavasti tulee käyttöä. Ja punainen tähtikin alkoi jotenkin ihmeesti kiehtoa, vaikka oon vannonut valkoisten nimeen??

  Mukavaa köpistä, kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nissejä on juu :) Onneksi ovat aika eloisaa sorttia, niin mieskään ei tiedä todellista määrää. Tällä hetkellä ne majailevat lasten huoneissa ja ovat mukana leikeissä. Meilläkin on ollut aina vaan valkoisia tähtiä. Tuo pinkki on tosi kiva!
   Pidetään kivaa Köpiksessä :)

   Poista
 6. Mailegin Nisset on ihania, ei sille muuta voi;) Ja mukava pikku tonttu ensimmäisessä kuvassakin! Hyvä idea tuo kokonainen bambimetsä tuolla aiemmassa postauksessa. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on :) Nyt päätin että seuraavaksi voisin toivoa niitä keraamisia? vanhan näköisiä mailegin tonttuja. Joulupukki taitaa yhden tuoda ;)

   Poista
 7. Mailegit on ihania,meillä neiti vasta aloittelee keräyksen. Ja kas kummaa,olen itsekkin alkanut lämmetä niille. Noi jouluiset nisset on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ne on :) Muuta löytyi vielä kuusenkoristeiden seasta. Ajattelin, että aloitan seuraavaksi old nissejen keräilyn. Yhden sain jo äidiltä Köpiksen "muistona".

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥