sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulu ♥
Kuvia koko kuukauden edestä, melkein. Aika hulinaa ja huisketta ollut koko kuukausi ja loppuaan kohden vain töissä tahti kiihtyy. Joulukortit kuvattiin ja tilattiin samana päivänä, kuin oli niiden viimeinen tilauspäivä. Samoin kävi postituksen kanssa. Muutama kortti itseasiaan vielä odottelee keittiön pöydällä perille toimittamista. Toimitan kyllä! Lasten ensimmäinen päikyn tonttujuhla oli ihana. Voi miten niitä pieniä jännitti. 
 
Tämän vuoden "jouluväri" on lila. Balmuirin pellavaliina täydensi köpiksestä tuomieni lilojen ja mustien kynttilöiden ja papereiden sarjan. Joulupöytään katoin kuitenkin vanhan, kirpparilta löytyneen pellavapyyhkeen, niin kuin monena vuonna jo aiemminkin. Vanhanoloisia tonttu ja lucia haitareita löysin Niinan vihjeestä Helsingistä. Ai että tykkään niistä ♥ Karjalanpiirakoita olen paistanut neljästä litrasta riisipuuroa. Tättärä oli leipomisapuna kuin vanha tekijä. Kauli ja rypytti varsin sujuvasti. Niitä ilman ei meidän joulua tule. Oman mummoni peruja. Ja voi miten hän tykkäisi, jos olisi vielä täällä kuulemassa, että pieni neiti paistaa niitä myös. Tuo vanha kehys rautasängyn luona on muuten mummoni taulusta. Tätini oli uudelleen kehystyttänyt taulun ja pienen etsinnän jälkeen sain kehyksen kehystämöstä meille. Lähimetsän risuista taiteltiin tähti. Tähtenä taivaalla niinkuin lapsille kerroin isomummon kuoltua. 
 
Joulukortit teipattiin eteisen paneeliseinään tulojärjestyksessään. Latvassa oli pieni paperitähti, mutta se oli näköjään jo päätynyt lasten käsiin. Vanha nuken kelkka on uusin löytöni tälle joululle. Se saa jatkossakin toimia nissejen kelkkana. Matkalaukun tonttu toi aiemmin viikolla kuten myös uusi Mailegin koristeita kuuseen. Jouluvaatetta pähkäilin enkä muistanut ollenkaan hommanneeni sen jo syksyllä. Kuusi meillä koristetaan yleensä noin viikkoa ennen joulua. Yhä enenevissä määrin Mailegeilla. Tänä vuonna lapset olivat kuusenhaussa mummun ja papan kanssa. Joulupukinkin olivat nähneet myös. Aatonaattona katan perinteisesti pöydän aattoaamun puuroa varten valmiiksi. Muutama jäälyhty on jäätymässä vielä, kun meidän katu on ihan pilkkopimeä. Jo toista iltaa katuvalot ovat poissa. Mutta ei se mitään, vähän kuin asuisi maalla. Kuusen alle vielä yhdet mieleiset paketit aamuksi ja sitten vaan ollaan. Lapset ovat hyppineet seinille jo pari päivää, huomenna pappa liittyy samaan malttamattomien porukkaan. Aattoa vietetään kotona, eka joulu täällä. Siskon perhe ja vanhempani saadaan seuraksemme. Ruokakomero on täytetty herkuilla. 
 
Nyt on aika levätä ja huilata, nostaa jalat ylös ja vain olla ja ulkoilla.
 
 
 
Ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa ihan teille jokaiselle ♥

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta ja näyttää ihan valtavan kauniilta ja tunnelmalliselta.Miulla olis vielä kattaminen ja toisen joululiinan silitys esissä,mies kaatoi maidot sille edelliselle silitetylle :)
  Ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
 2. Suloinen kelkka! Ja muutenkin sekä näyttää että kuulostaa vallan jouluiselta meiningiltä! :)
  Riemukasta joulua!

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava Joulu! <3 Kiitos!
  - Mummu

  VastaaPoista
 4. Tämä joulu on ollut ihana... vapaa töistä, ja vaikka iskä olikin koko aaton töissä, ollaan saatu olla yhdessäkin... Rauhallista(kin) olemista, herkkuja, ihania uusia leluaarteita... <3
  Mukavia pyhiä!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥