maanantai 3. joulukuuta 2012

JOULUPUU keräys, olethan mukana ♥

 


Ihanasta Köpiksen joulusta palattu. Ennen reissukuvia ajattelin heittää teille kaikille haasteen. Osallistukaa kanssani
 
Joulupuu on valtakunnallinen hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsiperheille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Lahjan tulee olla uusi tai itse tehty. Se voi olla pieni tai suuri, edullinen tai kallis – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan!
 
 
Joulupuu-projekti rantautui Suomeen Keski-Euroopasta ja täällä sitä on toteutettu jo yli kymmenen vuotta. Projektia koordinoi Suomen Nuorkauppakamarit ry ja se toteutetaan eri yhteistyötahojen kanssa eri paikkakunnilla. Usein sosiaalisena partnerina on paikallinen sosiaalitoimi, joka antaa projektia varten tiedot lahjoja tarvitsevista lapsista. Joulupuu-projektissa lahjat kohdistetaan lapsen iän ja sukupuolen mukaan. Joulupuun ideana on tarjota kansalaisille ja yrityksille helppo tapa saada hyvä joulumieli ja levittää sitä eteenpäin. Nuorkauppakamarit hoitavat lahjojen keräyksen ja sosiaalitoimi tai muu taho huolehtii lahjojen toimittamisesta lapsille. Näin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin eikä lastensuojelun piirissä olevien lasten oikeutta yksityisyyteen vaaranneta.
 
 
 Omien lasten syntymän jälkeen ollaan osallistuttu joka vuosi tähän keräykseen yhdessä lasten kanssa kahdella tai kolmella paketilla. Olen kertonut heille minkäikäiselle lapselle lahja ostetaan ja miksi. Muistan hyvin miten liikuttavaa oli kun poika oli noin kaksivuotias ja yhdessä paketoitiin lahja ja hän ojensi sen keräyspisteeseen. Ei vielä ymmärtänyt jutun juonta, mutta nyt viisivuotiaana hänellä oli jo selvä käsitys mihin lahjat menevät ja mietti mielessään mikä olisi mieluinen lahja hänen ikäiselleen pojalle, joka ei ehkä muuta lahjaa jouluna saa. Ostettiin legoja.
 
 
Muistan omasta lapsuudestani, miten joskus ennen joulua vietiin lastenkotiin kirja, jota siskoni oli saanut kaksin kappalein. Muistan myös miten pieni poika lastenkodissa oli halunnut isääni ja kysynyt miksi hänellä on piikikäs leuka (=parta), kun olivat kiittäneet lahjoituksena saamastaan cd-soittimesta, jonka isäni työpaikka oli sinne joulukortteihin varatuilla varoilla ostanut. Muutamana vuosi sitten he lahjoittivat joulukorttirahat Joulupuu-keräykseen.
 
 
 
En nytkään voi olla itkemättä tätä kirjoittaessani, niin tärkeä asia tämä mielestäni on ja voi miten pahaa tekee niiden lasten puolesta, jotka jäävät ilman lahjaa.
 
♥ ♥ ♥
 
Jos osallistut keräykseen, jätä siitä kommenttia, niin arvon kaikkien teidän kesken hauskat tanskalaiset sotilas -pakettikortit.
 Köpiksen tuliaisia.
 
 


15 kommenttia:

 1. Aina mukana! Arvostan suuresti,että sinäkin olet ja kirjoitat asiasta blogissasi! Hienoa!! Jos voitan arvonnassa, lahjoittaisin voittoni Joulupuu keräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin väärin,ei pelikortit vaan pakettikortit!

   Poista
  2. ♥ Ihanaa että tekin olette aina mukana!

   Poista
 2. Tottakai mukana. Niiiiin tärkeää ja pienellä vaivalla paljon hyvää mieltä. Rauhaisaa joulunodotusta! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Niiin tärkeä, kyllä! Kaksi viikkoa enää aattoon, mukavia päiviä toivottelen!

   Poista
 3. Ihanasti kirjoitit <3 Nyt miuta itkettää kanssa! mutta niin hyvin olet tämän perinteen meillekin tartuttanut ettei se joulu taida tulla ilman tätä perinnettä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ja lapset toivottavasti ottavat tästä jotain hyvää elämäntielleen!

   Poista
 4. Minäkin lähden mukaan! Ehdottomasti!

  VastaaPoista
 5. Mäkin innostuin keräyksestä ja laitettiin poikien kans kolme pakettia matkaan hyvän mielen kera. Tosin mulla oli kuitenkin enemmänkin just tippa linssissä, kun poikani kiikuttivat paketteja iloisella mielellä eteenpäin. Vaikka maailma on niin epätasa-arvoinen, onneks kuitenkin vieläkin löytyy niitä ihania, jotka jaksavat välittää muistakin <3. Tervetuloa muuten kurkkaamaan mun uutta blogia: www.varipisara.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ voi miten ihana kuulla! Tulen kurkkaamaan teille :)

   Poista
 6. Arvoin teidän viiden kesken Randomilla ja Pitsinen, laitatko yhteystietosi, niin postitan pakettikortit sinulle :)

  VastaaPoista
 7. :) Miekin osallistuin ennen tuohon keräykseen, mutta nyt olen itse tilanteessa etten tiennyt mistä lapsille lahjat. Onneksi korurasian pohjalta löytyi kihlasormukset ja rikkinäisiä kultakoruja/ketjuja. Lasten lahjat on tänävuonna varmistettu myymällä korut pois. Kaikesta selviää ja elämä yllättää. Ollaan kiitollisia rakkaimistamme ja autetaan sydämestä niitä jotka apua tarvitsee, muulloinkin kun jouluna. Monelle lapselle olisi paras lahja vaikkapa tukiperhe jonne voisi mennä sillointällöin kokemaan normaalia ja turvallista arkea. Hyvää joulua teille kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Elämä tosiaan joskus yllättää! Toivon kaikkea parasta jouluunne ja onneksi joulumieli ja tunnelma ei tule vain lahjoista. Ollaan kiitollisia rakkaiden kanssa vietetyistä hetkistä ja nautitaan pitkistä vapaista <3 Tukiperheet ja sijaisvanhemmat tekevät todella arvokasta työtä! Täällä meidän kylällä on ainakin 3 sijaislapsiperhettä. Arvostan heitä todella! Hyvää joulua myös teille!

   Poista
 8. Luin juuri lehdestä, että meidän alueella saatiin kerättyä yli 600 lahjaa. Jotkut lapset saavat siis useamman paketin ja jotkut vanhemmatkin saavat villasukat <3 Hienoa!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥