torstai 9. toukokuuta 2013

Vappu vielä viikon myöhässä
Vapun tunnelmat vielä näin reilu viikon myöhässä. Päikyn vappunaamiaisissa prinsessan juhlakengät saivat jatko-osan ja nyt niitä käytetäänkin päivittäin, milloin yökkäriin ja tyllihameeseen yhdistettynä, milloin mitenkin. Kuuluvat oleellisena osana "helmoihin" ja mitä enemmän niitä on päällekkäin sitä parempi. Munkkeja paistetaan näköjään joka toinen vuosi, kun sisko synnyttää aina vapun alla. Samalla kaavalla. Teen taikinan kotona ja ajellaan siskon luo ne paistamaan. Siskon mies sitten vahtii isommat lapset, me munkin paiston lomassa se pienin vastasyntynyt. 

Vappuna saatiin pihahommiakin eteenpäin ja anoppi on istuttanut tänä keväänä ainakin 15 maanpeittoruusua, 5 syreeniä, alppiruusun ja pari havua. Aina töistä palatessa löytää jotain uutta kivaa. Tänäänkin mies ahkeroi vipoa osaa pihasta tasaiseksi (onneksi piha on pieni) ja pian siihen saadaan kylvää nurmikko.
Pari köynöstä ostin ja saatan ihan pikkaisen alkaa innostua pihasta. Mutta ihan vähän vaan! Puutarhamyymälässä oli kyllä niin tonttuolo, huh! Fb:ssa kirjoitinkin, että Pelagut ja hortensiat sentään tunnistin. Muutoin konsultoitiin puhelimella anoppia :) Ensi kerralla taidetaan ottaa hänet mukaan! 

Eilen kuvasin vähän pihaa, joten niitä tulossa pian, kunhan kameran akku on taas ladattu..

Leppoisaa vapaapäivään!

8 kommenttia:

 1. Kyllä sinä pikkuhiljaa opit tunnistamaan kasvit...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, nämä ovat ihan unohtuneet vastata! Tunnistamisessa huomaan kehittyneeni jo. Ja rikkaruohojen kimpussakin olen viihtynyt, ihme :)

   Poista
 2. Mutta onpa mainio anopin puutarhapalvelu! Kunpa meilläkin olisi tuollainen, ihanaa olisi tulla kotiin ja huomata että on piha laitettu kuntoon.. Niin kivaa kun kesän tulo onkin, niin samalla vähän ahdistaa kun on niin paljon kaikkea mitä pitäisi lyhyen kesän aikana ehtiä tekemään.

  Kivannäköisiä vapputunnelmia ollut teillä! Meillä taisi olla vappuna kylässä tuon krokotiilin serkku.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ei meillä olisi pihaa, tai ainakaan noin kivaa, ilman häntä. Tänään istutetaan 10 pionia.

   Poista
 3. Pikkuhiljaa kaiken puutarhan hoidosta oppii.
  Mekin kävimme mummut ja ukit tyttären ja he toiset pojan huushollia kohentamassa tänään. Minä pesin ikkunat ja toinen mummo käänsi kasvimaan ja istutteli pensaita. Ukit rakensivat kiikun ja kiioeilytelineen pienille.
  Ihana, kun saa auttaa ja kaikki apu kelpaa.
  Kuvia odotellessa.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritänkin olla ahkerasti mukana, että oppisin samalla. Puutarhamyymälöissä olen varmaan "hankala asiakas" kun koko ajan kyselen.
   Ihanaa kun autatte noin lasten perheitä. Ihania olette!

   Poista
 4. Kyllä niistä pihahommista pikkuhiljaa innostuu :) Tasaiseen tahtiin ja sitten kun vielä onnistuu pitämään jotain lajikkeita hengissä niin aina vaan paranee. Tosin useamman vuoden asumisen jälkeen pihasyreenit on vielä vaan haaveissa. Pitäsköhän jo tänä keväänä repästä ja käydä hakemassa taimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään :) kokoajan tekisi mieli ostaa jotain lisää. Ja haluaisin nähdä kaikki heti valmiina ja kukassa. Hankaluus on se että en yhtään tiedä mikä käy mihinkin, ovatko jotkut yhdessä hyvät vai ei, miten lähekkäin ja kuinka monta samaa taimea on riittävästi... mummi onneksi huolehtii siitä, että nuo kaikki saavat lannoitusta ja pyyvät hengissä ja rikkaruohoista ja ja ja :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥