maanantai 23. joulukuuta 2013

joulu on täällä

 


Jaksoitko selata tänne asti?
Meillä on joulu. Joululimput kohoavat liinan alla ja lapset ovat mummulla joulupullan leivonta talkoissa. Koti siivottu, puhtaat lakanat kaikkien sängyissä, jouluvaatteet silitettyinä, ruokakomerossa herkkuja ja levollinen ja rento mieli.
 
Perjantaina kannettiin lasten kanssa hätäisinä kuusi ihan itse sisään, kun ei maltettu odottaa muutamaa tuntia ja miestä töistä kotiin. Kaupunkitakissa, pojan sahalla sahasin jalankin sopivaksi, niin hätä meillä oli. Tonttu on tuonut vuosien mittaa lapsille kattavan Mailegin koristevalikoiman. Niillä kuusi koristettiin tänäkin vuonna. Nyt Mailegeja on jo niin paljon, että "lasi"pallot jätettiin kokonaan pois. Tänä vuonna kuusi on ekaa kertaa korissa. Sen myötä sain kasteluvastuun :) Hiukset neulasissa neidin kanssa yhdessä se tehdään. Pienempi toimittaa veden kannussa ja näyttää valoa. Käytännöllistä, no ei tosiaankaan! Mutta söpöä!
 
Vuosien mittaan ja lasten myötä meille on kehittynyt omia jouluperinteitä. Aaton alla käydään aina miehen vanhemmilla viemässä joulukukat ja joulupuurolla. Eilen pieniä serkuksia oli paikalla seitsemän. 10 vuotias luki kolmelle pienimmälle mummin ja papan sängyllä Aku Ankan taskukirjaa ja papan herkkumakkaran luona oli jonoa. Pois lähtiessä ihmeteltiin mitä pappa antoi iskän matkaan, jotain pehmeää?
 
 Lapsuudenkodissani tonttu toi aattoaamuna joulusukkaan pienen yllätyksen, nykyäänkin vielä sukat. Aikuisillekin. Meillä lapset ovat saaneet aattoaamuna kuusenalle yhdet isommat, mieleiset paketit. Tänä vuonna aattoaamuna kuusenalta löytyy lego chima linna ja Peppi Pitkätossun talo. Niiden ja lastenohjelmien seurassa aamu menee hiukan sujuvammin. TineK:n pellavaiset tötteröt näin Loftissa ja keksin, että täytän ne nameilla, rusinoilla ja pipareilla lapsille aattoaamuksi. Siitä voisi tulla kiva, oma perinne myös. Uudet jouluyökkärit tonttu toi jo eilen kuusen alle.
 
Omatekemät karjalanpiirakat ovat itselleni se tärkein ruokajuttu jouluna ja niitä leivotaan joka vuosi. Instassa muutama kuva, miten taitava 4 vuotias jo niiden tekemisessä on. Oma mummoni paistoi aina piirakat jouluksi. Joululimppu on lasten herkkuleipää ja sitä olen useana vuonna paistanut Uudenkuun Emilian ohjeella. Niin nytkin.
 
Joulukukat ovat joka vuosi vähän erilaiset. Tänä vuonna teeman mukaan, rennot inkaliljat. Hyasintteja meillä on ensimmäistä kertaa. Ne on kivoja niin kauan, kun pysyvät nupussa eivätkä haise.
 
Nyt taidan piipahtaa vielä kaupungilla, käydä töissä jakamassa tytöille joulupaketit ja paistella limput valmiiksi.
 
♥♥♥
 
Ihanaa ja leppoisaa joulunaikaa!
Huilaa, nauti ja herkuttele! 

15 kommenttia:

 1. Kaunista ja viihtyisää.

  Hyvää Joulua.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja tunnelmallinen joulu teillä, ja paljon ihania perinteitä. Ihanaa, rentoa Joulua!

  VastaaPoista
 3. Niin ihanan ja tunnelmallisen näköistä ja kuuloista :) Ja miten on kaunis kuusi. Mukavaa joulua teidän perheelle toivoo : Miia/ketunkololla

  VastaaPoista
 4. Lämmintä joulua nisseille ja teidän koko perheelle!!! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania perinteitä ja kauniita kuvia. Oikein ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita kuvia. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa Joulua koko teidän poppoolle ! Kaunis ,tunnelma teillä ja niin meilläkin :) Nuorimmainen on niin innoissaan...ihanaa tuo lapsen ilo <3 tarttuu herkästi minuunkin !

  VastaaPoista
 8. Nauratti tuo neulaset hiuksissa -kohta... ;) Kyllä se vaan kauneus menee monesti käytännöllisyyden edelle. :D Edelleen ihmettelen sitä teidän Prismaa. Sieltäkö siis tuon korin löysit??

  Ihanaa joulua myös sinne joulurutistusten kera!

  VastaaPoista
 9. Kauniita tunnelmakuvia! Ihanaa joulu teille!

  VastaaPoista
 10. No niin on joulu teiiä-ihania tunnelmapaloja!hyvää joulua!T.peppi pikku-kettunen

  VastaaPoista
 11. Kauniita, jouluisia kuvia. Hyvää joulun jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Ihana tunnelma ja kuusi on loistavan ihana herkku :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita joulukuvia ja tunnelmia;) Mailegin joulukoristeet on sopivan mukavia ja hassuja, juuri oikeanlaisia jouluun. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥