maanantai 6. tammikuuta 2014

loppiaisen pulkkamäet

 
Joulukuusi on kannettu pihalle, krookukset nousevat maasta eikä yhtään lunta, tammikuussa. Joulun jälkeen käytiin pyöräilemässä ja salaatti puskee uutta lehteä kasvimaalla. Kummallinen keli kerrassaan. Kun ei pääse pulkkamäkeen eikä luistelemaan käytiin seinäkiipeilemässä Bouldersaimaalla,  lasten toivoma uimahalli kun oli kiinni. Oikein passeli paikka purkaa ylimääräistä energiaa (nämä hyppivät jo toista päivää seinille), eikä ulos tee mieli. Lapset kävivät joululomalla kummien kanssa kokeilemassa kiipeilyä ja nyt käytiin koko perheellä, siskon mies oppaana. Tai siis muut kiipesivät. Korkeanpaikan kammoisena tyydyin kuvaamaan ja auttamaan neitiä. Ihan jo sopivasti pyörrytti pelkät vinot seinät. Kaks ja puoli vuotias serkkupoika on jo aika haka kiipeilyhommissa, joten näiden isompien piti uskaltaa yhtä ylös, vähintään. Just ja just riitti kädet auttamaan. Ihan yllätyin, kuinka rohkeita olivat ja mieskin taisi innostua lasten tavoin ;)
 
Mitä teillä tehdään kun ulos ei huvita mennä?Mukavaa loppiaista!
Huomenna alkaa arki ja rutiinit, oikein hyvä!

8 kommenttia:

 1. On kyllä ihme talvi! Meilläkin pikkupojat purkavat energiaansa vähän turhankin kanssa, kun ulkonakaan ei ole mitään tekemistä. Legoilla paljon rakennellaan, ne yleensä jaksavat kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että arki purkaa meillä ylimääräiset kierrokset :) En itsekään ole ulkoilut vähään aikaan, ei yhtään houkuta tuo sade ja märkä. Loppuviikosta onneksi kai sää vähän muuttuu.

   Poista
 2. Meil on luisteltu Holiday Club Saimaalla ja käyty kylpylän puolellakin.Alkaa aktiviteetit loppua kyllä kesken..Mut nyt satelee lunta ja loppuviikkoon luvattiin pakkasia,josko se talvi vielä tulis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, en yhtään muistanut, että Rauhassa pääsee luistelemaan. Mitä se maksaa? Kylpylän unohdin samantien, luulen että aika täyttä siellä nyt :) Toivon talvea, edes lyhyttä sellaista. Myllymäkeen pitää päästä ainakin kerran mäenlaskuun (pulkka) ja munkeille. Ootteko käyneet?

   Poista
 3. Tuo on muuten kivaa puuhaa. :) En oo päässy kuin kerran kokeilemaan, mut tykkäsin heti. Siitä on tosin aikaa, joten enpä tiedä uskaltaisiko enää yhtä rohkeasti... :)
  Meillä sisäpäiviä on kuluteltu erilaisten puuhakirjojen parissa. Niistä lapsi tykkää ihan hirmuisesti. Piirtäminen on myös ollut erityisen kivaa viime aikoina, ja siitä äiti on tietysti innoissaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskaltanut :) Ihan sopiva rooli olla auttamassa lapsia. Korkeat paikat eivät ole juttuni. Teillä piirretään kyllä hienosti! Äiti erityisesti :)

   Poista
 4. Meilläpä vaan mennään ulos jossei huvita. Ihan vaan siks että siellä äiti pääsee paljon helpommalla :) Miun hermot ei kestä yhtään jos sisällä alkaa homma livetä rukkasista.
  nimim. olisko syytä kuitenkin harkita sitä ammattiaan uudemman kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, ulkona pääsee helpommalla! Hei se on kuulemma omien ja vieraiden lasten kanssa ihan eri juttu :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥