keskiviikko 7. toukokuuta 2014

pihan kevät ja takatalvi
Aina, kun on ollut hyvä ilma, ollaan oltu pihalla. Maaliset tuulihousut jalassa ja kynnen aluset maalissa ja mullassa. Talviloma pääsiäisen jälkeen meni rautakaupoissa ja takarajan pengerryksen kimpussa. Meillä on pieni tontti ja talo on ainakin 0,5 m korkeammalla kuin naapurin vanhat talot. Ensimmäisenä syksynä, kaksi vuotta sitten pengerrettiin talon toinen pääty kivimuurilla. Nyt ollaan oltu takarajan kimpussa. Pengerryksen päälle vielä melkein 26 m aitaa. Saadaan näin melkein metri lisää pihaa ja huomattavasti omaa rauhaa. Olen maalannut niin, että sain kolmen päivän päänsäryn, kun niskat ovat kamalassa jumissa. Lähes sata lautaa! Ja vielä on maalattavaa. Mutta vaiva palkitsee. Nyt jo ihaillaan lopputulosta, vaikka vielä ei valmista olekaan. Ja suunnitellaan sinne ja tänne uusia kukkapenkkejä. Mitä niihin laitetaan ja konsultoidaan puutarhurilta (anoppini) onko ideat toteutettavissa. Pihalla töröttää keppejä merkkeinä omppupuiden ja puskien, kukkapenkkien paikasta. Kierrän joka päivä töiden jälkeen talon ympäri ja katson mitä päivän aikana on pihalla tapahtunut.
 
Olen myös kantanut puutarhamyymälöistä jos vaikka minkälaista taimea. Innostunut! Ja eilen posti toi pahvilaatikollisen lisää. Voi miten iloinen olin, kun osasin (!) ihan itse siistiä perennapenkin. Kuulit oikein :) Helppo homma, mutta ei puutarhaihmiselle ei mikään itsestään selvyys. Kyllä minusta vielä puutarhuri tulee! Anoppi kärsivällisesti opettaa ja auttaa hurjan paljon. Pieni neiti on mummin puutarhuri lupaus. Innokas kuin mikä. Nostaa palkkaa kukkien kastelusta :) Perjantain vapaapäivänä meillä on istutustalkoot.
 
Maanantai aamuna 5.5. oli karu herätys, kun koko piha oli lumipeitteen alla. Kaikki kukat taisi onneksi selvitä. Alimmat kuvat ovat vuoden takaa toukokuun lopusta. Aika paljon on tapahtunut. Silloin nurmikko hädin tuskin kasvoi, takana ei ollenkaan. Kukkapenkki oli vielä ihan tyhjä. Ensi keväänä näyttää taas varmasti jo paljon paremmalle. Ihana piha, kyllä meillä sellainen vielä joskus on!
 

 


4 kommenttia:

 1. Takatalvi tuli Vaasaankin viikonloppuna, mutta ei onneksi kauaa ehtinyt lumi maassa vanheta. :)

  VastaaPoista
 2. On niin ihanaa ihastella muiden kauniita pihoja, mutta siinä sivussa iskee ahdistus omasta.. Olen jo melkein valmis huutamaan apuun Huvilan ja huussin Eva Wuiten tai Edenin Minnan ja Tommin, niin epätoivoiselta tuo takapihan kuntoon saaminen tuntuu. ;) Mulla on kyllä jonkun verran tietoa puutarha-asioista, mutta se kuuluisa himputin aika... Kesä menee töitä tehdessä ja tuntuu, että siinä vaiheessa kun pitäisi alkaa omalle pihalle jotain tekemään, onkin voimat jo ihan loppu. Jos siis voisit lähettää tännekin vähän tuota siun intoa, niin oisin enemmän kuin kiitollinen! :) Ps. Teille TULEE todella ihana piha. Sen näkee jo nyt. :)

  VastaaPoista
 3. Innostus lähes tarttuu... :) Mä olen ihan epätoivoinen meidän ränsistyneen pihan kanssa, eikä ole oikein ketään joka osaisi neuvoa. Höh. Osaisi edes siistiä sen perennapenkin! ;)

  Laitahan ahkerasti kuvia, niin ehkä mäkin opin jotain. :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥