torstai 22. toukokuuta 2014

taas pihalla

 


Pihalla tapahtuu kaiken aikaa. Helteet, maanantaina meillä oli yli 30'c, ja sateet ovat tehneet pihalle ihmeitä. Ja meidän taloa kiertää kohta polku, kun teen pihakierroksen monesti illan lisäksi myös aamulla. Yläpuolen kuvien välillä on noin viikko. Ja kolme uutta omenapuuta, yksi pensasmustikka lisää, kylvetty nurmikko ja aika monta kukkaa. Nyt tulppaanit alkavat olla loppusuoralla. Tätäkään en olisi itse tajunnut. Sipulit on istutettava syksyllä, niin keväällä saa nauttia kukkaloistosta. Anoppi onneksi jaksoi syksyllä kykkiä monta kymmentä isoa sipulia maahan. Tänä syksynä laitetaan kyllä muuallekin! Niin ihania ne ovat.
  
Viime lauantaina tehtiin peräkärrin kanssa retki Elimäelle asti omppupuiden perässä. Mustilan taimitarha on ollut anopin kantapaikka jo vuosikymmeniä ja mieheni muistaa vierailleen lapsena siellä useasti. Nyt meillä on sitten kauniisti leikatut jo vähän vanhemmat omenapuut. Lapset ovat saaneet synttärilahjoiksi omppupuurahat, samoin mieheni :) ja nyt heillä on omat puunsa. Poika reippaana kaivoi itse oman omenapuun kuoppansa, vaikka siinä oli ihan kamala homma. Ja neiti oli mummin apulaisena istuttamassa. Lapsia ollaan ahkerasti käytetty myös maalaus- ja kukkienkastelu apuna. Innokkaita kun ovat. Ja uskokaa pois, eteinen on AINA täynnä multaa. 
 
Mustilan jälkeen oli vielä ihan pakko poiketa Valkealaan Viherpeukaloiden myymälään. Siellä meinasin seota. Niin paljon kaikkea ja kaikki ostamani perennat vain 2,5 € kpl. Kaunopunahattuja, salkoruusuja, lisää malvaa ja puuliljoja.. Tuo tulppaanikulman penkki on nyt täynnä ja toivottavasti kukkii tänä kesänä komeasti ja vehreänä. Siellä on noiden yllä mainittujen kukkien lisäksi pioneja, syysleimuja, akileija, kurjenpolvia, pikkusydäntä. Eilen heittelin sinne vielä muutamat pioniunikon siemenet. Kasvimaan kupeen koristeomenapuu on aivan täynnä  vaaleanpunaisia kukkia. Tuoksu on huumaava. Peruna nostaa päätään harson alla ja mansikkapuskat ovat hurjan tuuheat ja isot. Eilen lapsille oli istutettu porkkanoita ja hernettä. Kätevää, kun töissä olessani pihalla tapahtuu. Kiitos mummin!
 
 

Etupenkin yhteen pioniin tulee tänä kesänä kaksi kukkaa. Kaikki kymmenen istutettua olivat ihan raaskuja viime kesänä, mutta melkein kaikki nousivat kuitenkin nyt keväällä. Ei olisi uskonut! Pyykkitelineen ympärille ostettiin vielä kaksi jalosyreeniä, kun Mustilasta näin söpön väriset löydettiin. Kukista tulee ihanan vaaleanpunaiset. Toisella puolella on kaksi valkoista jalosyreeniä. Muistaessani yritän vähän kerätä ylös, mitä lajia kasvaa missäkin. Ja mistä vielä haaveilen. Kumpa sitä oppisi, että kaikki ei voi tapahtua heti. Jotain on pakko jättää ensi kesään ja seuraavaan jne... Se kuitenkin on varmaa, että viikonloppuna taas maalataan. Ja että aamulla tehdään pihakierros kahvikupin kanssa, illalla viinilasin. Puolet aidasta on nyt täysin valmiina.

 

4 kommenttia:

 1. Upealta näyttää ja nopeasti on tulppaanit tupsahtaneet kukkaan - somaa! :)

  VastaaPoista
 2. Mikä väriloisto!! Meillä(siis miulla...;)) on ollut tänä keväänä haaveena kaivaa nurmikko omppupuiden ympäriltä ja laittaa kukkia. Sen verran ärsyttävää on ruohonleikkurilla kaartaa ja kiertää puita. Siulta sainkin nyt hyviä lajikevinkkejä - kiitos - enää tartteis kaivaa&hankkia taimet, työrintamalla ollut sen verta kiirettä ettei ole isompia ehtinyt tekemään.

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja ootte saaneet pihalla aikaan! Ja varmasti hyvä valinta ostaa omppupuut jo vähän isompina- terv.nimim. "Viisi vuotta kasvua odoteltu eikä kovin montaa oksaa ole vieläkään" :)

  VastaaPoista
 4. Tahdon oman pihan ! Ihanaa kun lapset on mukana touhussa <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥