sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

avoimet puutarhat
 
Tänään vietettiin avoimet puutarhat päivää. Kävitkö? Meidän suunnitelma oli: pojat fiksaamaan auto reissukuntoon ja tytöt puutarhoille. Mummi ilmestyi meidän pihalle jätskien kanssa juuri kun oltiin tekemässä lähtöä. Muutos suunnitelmiin. Omien pihatöiden (mummi olisi tullut hommiin) sijaa napattiin mummi mukaan ja suunnattiin Sadun ihanalle pihalle. Huh, ehkä meilläkin joskus on yhtä vihreää ja näyttävää! Reilulannoitus on kuulemma upean vehreyden salaisuus. Pakko testata! Komea ukkoskuuro sai pikku neidin silmät lähes kyyneliin, mutta onneksi se oli pian ohi. Vähän mehua ja piparia ja äidin tai mummin käsi kohensi heti mieltä.


Lisää pioneja, kärhöjä, unikkoja, laukkoja ja isotähtiputkea laitetaan meidänkin pihalle. Ihan varmasti! Oltiin mummin kanssa heti samoilla linjoilla, millainen suunnittelemastani uudesta kukkapenkistä ensi kesänä tehdään. Tai ehkä se valmistellaan jo syksyllä. 
Nappasin matkalla muutaman "salakuvan" naapuruston pihoilta. Ihana piharakennus ja suloinen secret garden. Tuollaisen kun saisi tästä meidän uudesta ja aakeanlaakeasta pihasta. 
Toinen puutarha jossa vierailtiin oli kivipiha. Ei yhtään nurmikkoa, mutta paljon perennoja. Sieltä ideoina poimin meille harmaamalvikin, peurankellon ja lisää jalopähkämöä. Se on kumma kasvi. Jokaisessa pihassa jossa käytiin sitä oli, mutta ei yhdessäkään tämän alueen taimitarhassa myynnissä. Jalopähkämöllä meinattiin reunustaa meidän takaterassin ympärys. Valkoisen aidan vieressä se on varmasti näyttävä isona rykelmänä. Nyt taimia on kokonaiset kolme. Hiljaa hyvä tulee, senkun oppisi. Peurankellon bongasin jo aiemmin tällä viikolla päiväkodin pihalta kukkimasta ja tänään sekin sai nimen. Tässä Hannen pihassa neiti pääsi kasvihuoneeseen "karkkitomaatti" maistiaisiin. Pulla ja mehu kruunasi kaiken :)


Välillä vietiin mummi kotiin ja käytiin itse syömässä. Ruuan jälkeen päästettiin iskä päikkäreille ja otettiin veikkakin mukaan Kanavamuseon pihaan. Perinnekasveja, paljon vesisadetta ja muutama juoksuaskel. Tuossa keskiympyrässä reunuskasvina oli mansikkaa.
 
***
 
Lapsilla on enää 5 hoitopäivää ennen kesälomaa. Meillä aikuisilla 2 työviikkoa. Ennen lomaa ehditään vielä mökille ja lomallekin on jo mukavia suunnitelmia. Cheekin ja Haloo Helsingin verran Rakuunarockia aikuisten kesken, yhdet viisi vee synttärit ja reissu Ahvenanmaalle. Jaksaa jaksaa.. Alla muuten Koiramäen lippujen voittaja.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia. Hauska nähdä oma puutarha vierailijan silmin. Kiitos vierailusta! Ukkonen hellitti ja sade yltyi... Viideltä satoi jo kaatamalla.

    VastaaPoista
  2. En ole itse mikään hirmuinen puutarhaihminen - enemmän sellaisen villiniittyjen ja pienimuotoisten ruukkuasetelmien ystävä ;) mutta avoin puutarhapäivä ja ideointi sen avulla on hieno idea. Ymmärrän tosi hyvin sen, että puutarhanlaitto on monille niin rakas harrastus. Ja kauniita nuo ovat tällaisen epäviherpeukalonkin näkökulmasta. Ihmettelen ja arvostan tuota kunnianhimoa ja viitseliäisyyttä!

    Toivottavasti pääsette pian lomalle ja sitten kesäkelitkin jo koittavat :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥