lauantai 7. kesäkuuta 2014

jätti pläjäys pihakuvia

Tää on nyt valitettavasti tätä, pelkkää pihaa, kukkaa ja multakasaa. Mutta sitä se oikeastikin on :)  Kirjaan tässä samalla itselleni muistiin mitä on laitettu milloinkin maahan ja koska ne kukkivat. Ensi keväänä kuitenkin malttamattomana taas kurkin miltä piha näyttikään viime kesänä.
 


 
 
Pyykkitelineen molemmin puolin istutetut jalosyreenit kukkivat edelleen. Vaaleanpunainen ekaksi ja valkoinen on juuri nyt parhaimmillaan. Ekana syksynä rakennetun muuriaidan sammalleimut rönsyilevät jo naapurin puolelle. Pian kukkivat niiden väliin istutetut keijuangervot. Ihka ekat istutukseni, anopin opissa. Pyykkiteline on mitä mainion keksintö. Tuulessa pyykki kuivuu hetkessä. Naapurin jättikokoiset vaahtera ja tammi tuovat oivan näkösuojan ja ihanan vihreän "seinän" meille.


Mummin valtakunta, kasvimaa on niin siistinä ja rivit ojennuksessa. Mansikka on kasvanut valtavasti ja aika monta marjan alkuakin näyttäisi olevan. Omia perunoita saadaan eka kerran ehkäpä juhannuksena. Porkkanat ja herneet kasvattelevat itseään vielä harson alla ja raparperit ihan villinä. Vanhat punaiset tiilet on kysytty ja kerätty naapureista. Heidän romut ovat meidän tarpeellisuudet. Jos kasvimaa on mummin valtakuntaa, taitaa toisen kulman perennapenkki olla minun. Saksin tulppaanit ohjeen mukaan, siistin reunat ja jaoin!!! vähän pikkusydäntä. Pakko uskoa, ei sitä opi kuin tekemällä. Viime kesänä istutetut kurjenpolvet ja malvat ovat jo valtavia, pikkusydämestä nyt puhumattakaan. Vähän mahdotonkin. Ensi kesänä penkki on varmasti jo täynnä, kun syysleimut, kaunopunahatut, pionit ja muut tänä keväänä istutetut kukat pääsevät vauhtiin. Laajennuskin on jo suunniteltu. Juuri nyt kukkii myös tuo syreenipuu, Tammelan kaunotar. Sekin on kasvanut kovin viime kesästä. Puuliljoille on suuret odotukset. Niiden kun pitäisi kasvaa meidän kohta koululaista pidemmiksi.
 
Lapset alkavat olla jo aika hakoja kasvien tunnistamisessa ja innokkaita aamun yökkäri pihakierroksen seuralaisia. Pappa antoi lapsille ohjeen, että nurmikolle pitää muistaa laulaa, niin se kasvaa hyvin. Aidan vierus kaipaa vielä aika paljon lauluja. Malttamattomana ehdin kylvämään sinne jo uudet siemenet. Se sekä lannoitus ovat meillä jo vitsejä. Miestä huvittaa touhuni :D Kasvimaan kulmalla näkyy uusin kukkapenkkini. Ensi kesänä sekin on toivon mukaan yhtä vihreä kuin tuo edellinenkin kulma.
  
 
Alppiruusu on täydessä kukassaan etupihan kukkapenkissä. Sekin penkki alkaa olemaan täynnä. Suurin odotuksin odotan leinikkejä. Hankalia tapauksia kuulemma, mutta hyvännäköiset alut ainakin niissä on. Ja kerrottuja liljoja. Ja pionin ihka ekaa kukkaa. Me ollaan saatu nauttia huimista hellelukimista, mittari on ollut kolmessa kympissä useampana päivänä. Ja tanssittu sadetanssia nurmikolla. Aurinko kuivatti hetkessä sen minkä sade kasteli. Kaikkiin omenapuihin on tullut hyvin ompun alkuja ja karviainen notkuu marjoista. Silläkin vasta toinen kesä meillä.
  
Vaikka viime kesä vei toisen akileijoista, kukkii jäljelle jäänyt sitäkin komeammin. Mahtavan iso puska, vaikka muistin sen olevan joku kääpiö versio. Etupihan ruusupenkkiin taisin ehtiä ennen kirvoja ja nyt siellä kukkii jo juhannusmorsian. Siinä sekä juhannusruusussa on tosi paljon nuppuja. Keväällä istutetuista kolmesta lumipalloheisistä yksi teki meidän iloksi kaksi kukkaa. Näiden puskien on tarkoitus hieman rajata etu ja takapihaa toisistaan.

Kyllä tumpelosta tulee vielä puutarhuri :)

***

Balmuirin pellavat on arvottu, kurkkaa voittaja edellisestä postauksesta. 

7 kommenttia:

 1. Kaunis piha teillä - ja samaa omassa blogissani, ei paljon nyt mitään sisäkuvia ole kun sisällä ei olla ja sisällä on hiekkaista ja pyykkikasoja siellä täällä ja tuolla kun jatkuvasti tekee mieli olla vain ulkona ja ulkona tulee hiki ja sitten mennään taas suihkuun ja vaihdetaan vaatetta jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sisällä on ihan kauhean näköistä! Kasoja siellä ja täällä ja kaikki vähän rempallaan. Ehtiihän sitä sitten talvella oikoa ;) sadepäivinä sentään silitän työ ja päikky vaatteet. Neuroottinen kun niiden kanssa olen.

   Poista
 2. Ei yhtään liikaa pihakuvia! Enemmänkin olisin katsellut.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥