torstai 12. kesäkuuta 2014

kesäpuuhaa -hiekkalinna
Oletteko koskaan käyneet Suomen suurimmalla hiekkalinnalla? Sen kohoaminen satamaan on meille yhtä takuuvarma kesänmerkki kuin lossiretki lähisaareen tai juhannus papan mökillä. Juuri tänään mietin, että me ollaan käyty siellä jo nyt 11 vuotiaan kummipojan kanssa, kun hän istui vielä rattaissa. Tarkistin hiekkalinnan sivuilta ja todentotta tämän vuotinen linna on 11. Taas tuli vanha olo :) Reitti lasten mummilaan kulkee Lappeenrannan sataman ohi ja arvatkaa onko hiekkalinnan aukeamista taas odotettu? Viime sunnuntaina oli avajaiset ja pihahommien lomassa käytiin kurkkaamassa tämän kesän luomukset. Ja syömässä jätskit.


 
Upeat jälleen kerran! Ja nuo kaikki pikku yksityiskohdat, kaikki hiekasta! Tämän vuoden teemana oli musiikki ja mikä parasta, alueelle pääsee ihan ilmaiseksi. Meidän lasten suosikki on aina ollut valtavan kokoinen hiekkalaatikko vaikka on alueella muutama kieputinkin. Ja leikkimökkikylä. Mökit olivat tänä vuonna meille aikuisille pettymys, mutta lapsista ne olivat kivat. Siellä on ollut vuosien mittaan ihan mahdottoman hienoja mökkejä, jotka on sitten kesän jälkeen huutokaupattu korkeaan hintaan omaa mökkiä havitteleville.

Vaikka olenkin kateellinen Tammisaaren ja Hangon upeista merenrannassa olevista leikkipuistoista, Porin Yyteristä ja Kirjurinluodosta (meidän lapsista suomen parhaat paikat) on Lappeenranta todella ihana kesäkaupunki (niin kai kaikki ;) eikä sitä aina meinaa muistaa mitä kaikkea upeaa täällä onkaan kesäisin. Reitti lasten päiväkodille kulkee Saimaan kanavan rantaa pitkin. Sen kauneuteenkin havahduin juuri yksi päivä, kun päiväkotiin ei ollutkaan kamala kiire. Ensi viikonlopuksi meillä on suunnitteilla uusi retki, joka on vielä lapsillekin yllätys. Lomaan on aikaa, mutta aina voi leikkiä olevansa lomalla, edes viikonlopun verran. Eikös se niin mene, että välillä pitää mennä kauas, että näkee taas lähelle. 

5 kommenttia:

 1. Todella, Lappeenranta ON aivan upea kesäkaupunki! Vehreä ja eläväinen ja niin ihana rantoineen ja satamineen... Ikinä en ole hiekkalinnoja nähnyt, vaikka monena vuonna on pitänyt tulla niitä katselemaan. Josko tämä olisi se kesä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettekö koskaan? No tänä kesänä teette sitten retken :) Hiekkalinnalta pääse katujunan kyydissä liikennepuistoon ja sieltä voi sitten jatkaa junalla Myllysaaren rantaan ja perhepuistoon. Me ollaan ihan kohta Tampereella. Mummi jäi kotiin pihahommiin. Aika hyvä diili ;)

   Poista
  2. Oi no tuossahan olis hyvää ohjelmaa kesäpäivälle! Nooa rakastaa katujunia ja jos sellaisella vielä pääsee liikennepuistoon..! ;) En ollut kummastakaan puistosta enkä rannasta kuullutkaan. Pitää hei olla yhteyksissä ja kysellä vielä tarkemmin, jos joku päivä lähdetään sinnepäin ajelemaan. :)

   Poista
 2. Lappeenranta on kiva kesäkaupunki, ja muutamana vuotena olemme hiekkalinnan käyneet katsastamassa ja hienojahan ne ovat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Jaksan vuodesta toiseen ihmetellä hiekkalinnan pieni yksityiskohtia. Miten ne onkaan osattu tehdä niin hienosti.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥