maanantai 23. kesäkuuta 2014

mökki mustikkamaalla

Perinteinen mökkijuhannus. Tänä vuonna villapaidat, takit ja rukkaset yllä. Pitkät kalsarit ja villasukat ♥


 Käpylehmiä ja niiden ruokkimista, tikanheittoa, sulkapalloa, vesiläträysleikkejä. Veneenpesutalkoot (pojilla ;) Lapsuuteni leikkimökki. Hiekkakakkuja ja kesäkukkien istuttamista. Kiikarointia. Lapsista ehkä parasta mökillä. Onneksi kiikareita on kahdet!


Juhannusaattona paistettiin rannassa nuotiomakkaraa. Ihmeteltiin pupunpapanoita, kuivunutta kalannahkaa ja luonnonvaraisena kasvavia kurjenmiekkoja. Kaupunkilaisneidin eka visiitti ulkovessaan. 
 Viime juhannuksena tällä samalla rannalla uitiin ja vilvoiteltiin aurinkovarjon alla. Tänä vuonna kädessä oli rukkaset ja päässä hatun lisäksi huppu.

Mökin parvesta tuli pojan lempparipaikka. Nyt kun kiipeäminen sinne sujuu jo itsekseen, on parvella hyvä lukea vanhoja Aku Ankkoja ja harjoitella pöytälätkää. Eikä maisemissakaan ole valittamista. Melkein ylös asti uskaltauduin portaille kuvaamaan. Ei ole minun paikkani ei. Ompa pojan kummi kerran pystyttänyt parvelle myös teltan, jossa pienet serkukset nukkuivat yönsä. Mökin sisustus on ihan jotain muuta kuin meillä kotona, mutta kotoisaa ja tuttua minulle. Lapsuudenkotini tyyliä. Vanhaa ja designia sulassa sovussa. Kaikista ikkunoista näkymä järvelle. Mökin ja rannan välissä mustikkamaa.

Lapsista mökillä oli niin mukavaa, että isommalle nousi kyyneleet silmiin, kun kotiin piti lähteä. Onneksi meillä on lyhyt mökkimatka ja muutaman viikon päästä mennään jo uudelleen. Eikä kotiinpäinkään ollut ruuhkaa. Ajetaan aina vastavirtaan.


7 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloinen juhannus :) on muuten miustakin aika kotoisaa ja tuttua teidän mökillä, sen verran paljon lapsena aikaa teillä tuli vietettyä <3 joskohan lomalla siellä pääsis taas käymään :)
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan siellä jotain teiltäkin, sohva :) Laitahan viestiä kun lomailette täällä päin niin mennään kaikki porukalla mökille. Mahduttas varmaan yöksikin koko sakki!

   Poista
 2. Teillä on selvästi ollut ihan täydellistä, vaikkei täydellinen sää siihen liittynytkään. Hienoja kuvia ja tunnelman voi kyllä aistia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääkin oli itseasiassa odotettua parempi. Kertaakaan ei kastuttu :) Onneksi pakkasin reilusti lämmintä mukaan. Uimaan ei kyllä kukaan uskallettu.

   Poista
 3. Juhannuksenne näyttää ja kuulostaa mukavalta. Meillä se meni sadetta pidellessä ja pihatöissä kotosalla. Sunnuntaina ehkä nähdään? Tervetuloa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailusta, Hanna. Olipa mukava nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva päästä kurkistamaan teidän kaunista pihaa. Oma piha näytti vierailun jälkeen tosi tyhjälle :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥