perjantai 11. heinäkuuta 2014

heinäkuun alun kukkijat 
Tässä heinäkuun alun kukkijoita vähän itselleni muistiin. Mansikka- ja perunamaan kulmalle tehtiin tänä keväänä ihan uusi kukkapenkki. Miehestäni kasvimaa on kamalan ruma. En ymmärrä, söpö se on! Ja sinne on suora näkymä olohuoneen sohvalta. Jo viime kesänä ahdoin pieneen autooni koristeomenapuun ja se istutettiin tuohon kasvimaan lähettyville. Uusi kukkapenkki oli luontevaa jatkaa siitä aidan viereen. Ja helppo laajentaa aidan vierusta pitkin. Jotain olen anopiltani oppinut ja vaikka en havuista niin välitä, tajusin, että ne ovat oivat aina vihreät kukkapenkin yhteydessä. Ja tuovat vähän eri ulottuvuuksia penkkiin. Timanttituija vai olikohan se pylvästuija vai onko ne sama asia.. Kukat ovat Viherpeukaloiden valmis penkki "purppurataivas" johon sitten itse lisättiin muita tilaamiani ja ostamiani kukkia. Vaikka osasin odottaa jotakin kukintaa, en arvannut miten kurjenpolvi villiintyy heti ekana kesänä. Ja arovuokkokin teki kukat. Suurella innolla odotan liljojen kukintaa. Tuossa penkissä on sekä värililjaa että puuliljaa. 

Takakulmassa kukkii iki-ihana malva. Se on kasvanut ja levinnyt valtavasti, mutta se ei haittaa. Niin söpö se on. Naapurin Jasmike kukkii ihan meidän aidan vieressä ja tuoksuu terassille asti. Etupihan penkissä kukkii Karpaattienkello. Mansikkamaalta ollaan kerätty jo useampi litra mansikkaa. Aikamoinen säästö, kun ei tarvitse torilta hakea. Isoja ja makeita syömämarjoja ♥
 


5 kommenttia:

 1. Paljon ihania kukkasia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kesän ihanuuksia <3

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia. Minunkin mielestä kasvimaa on kaunis ja saa näkyä:)
  Oi mikä laatikko viimeisessä kuvassa, lapsuudenkodissani oli samaa sarjaa.

  VastaaPoista
 4. Tuo myski?Malva on mun suosikki, niin kaunis se on <3 voih, teillä on noin hyvä mansikkasato siellä, ehkä mekin innostuttaus ensi kesänä :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia olet taas ottanut ihanasta pihastanne! <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥