sunnuntai 10. elokuuta 2014

Åland osa 1

Ennen arkeen paluuta vähän lomamuisteloita. Heti ekan lomaviikon lopussa pakattiin autollinen tavaraa (edelleen sitä on paljon vaikka rattaita ei enää ole) ja suunnattiin hurjassa helteessä kohti Turkua. Kun asuu tyystin toisella puolen suomea, on matka pitkä. Porvoossa nimikkoravintolassani vähän sapuskaa ja pari pika pyrähdystä kauppoihin. Turussa oltiin yötä Sokos Hotelli Seurahuoneella. Se ei mennyt ihan nappiin ja ekaa kertaa oltiin Sokos Hotelliin pettyneitä. Reissun jälkeen Onni Orava kuitenkin muisti lapsia ja lähetti yllärilahjat ja se korjasi vähän pettymystä. Siitä olikin kuvaa instagramissa.Maanantai aamuna oli aikainen herätys ja jo ennen kahdeksaa oltiin auton kanssa odottamassa laivaan ajoa. Super helppoa ja kätevää oli auton kanssa matkata. Ei tavaroiden eikä tuliaisten raahaamista. Laivalla syötiin Buffetissa mahat täyteen ja välillä huilattiin hytissä. Maarianhaminan satamaan saavuttiin hieman yli kaksi. Vastassa vaaleanpunaista asfalttia ♥ ja kiva hotelli keskellä kaupunkia. Ja se kaivattu ilmastointi huoneessa! Koko reissun ajan oli mahtavat +29'c - +30'c.
  
Super kätevä keksintö, potkulaudat lapsille mukaan! Molemmat viilettivät hyvää vauhtia eikä kukaan vinkunut ettei jaksa. Ekana iltana käveltiin satamaan ja lasten omalle saarelle Lilla Holmenille. Mahtava paikka. Kysyinkin mieheltä, että tultiinkohan sittenkin etelän lomalle. Paljon pehmeää hiekkaa ja matala ranta jota sai kahlata pitkälle. Ja merivesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Rannalta löytyi myös kiva merirosvolaiva ja lintutalo. Puuhakas päivä ja illalla väsytti sen verran, että olin jo heti lasten jälkeen yhdeksältä nukkumassa.
  
Tiistai oli ihan yhtä kuuma kuin edellinenkin päivä. Heti aamupalan jälkeen meillä oli suuntana Kastelholman linna. Lipunmyyjänainen puhui sujuvaa suomea (harvat muuten puhuivat, virallinen kieli on ruotsi) ja tarjosi lapsille linnaseikkailua. Pussillinen palapelin paloja ja aarrekartta. Heti linnan portilla oli ensimmäinen aarrearkku. Ensin luettiin tarina, sitten ratkottiin kuvio vihjeeksi seuraavasta pisteestä. Lasten pisteet oli ripoteltu sopivin välein pitkin linnaa ja koko kierros meni mukisematta. Mielenkiinnolla. Itse valitsin höhlänä pitkän mekon päälleni ja helmat sai heti alkuun solmia, että selvisin kaikista portaista. Kunnon kengät sentään olin varannut autoon.
 
Pidetään jätski- ja juomatauko ja jatketaan matkaa sitten.


2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat - pitäisi käydä myös lasten kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä. Itse olen käynyt 6. luokan luokkaretkellä Ahvenanmaalla. Enää ei tuollaisia reissuja taideta tehdä.

      Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥