tiistai 12. elokuuta 2014

Åland osa 2


 
Jätski- ja juomatauon jälkeen jatkettiin Kastelholman linnan vieressä olevaan vankilamuseo Vita Björniin. Siellä oli ollut vankeja aina vuoteen 1975 asti. Ja vanginvartija perheineen oli asunut samassa talossa. Aika hurjaa! Yllä olevat kuvat ovat vanginvartijan perheen kodista. Toisella puolen taloa oli 4 eri vankiselliä sisustettuna eri aikakausien mukaan. Lapsistakin mielenkiintoinen paikka, vaikkeivat edes vankila sanaa varmasti oikein ymmärrä.
 Samalla mäellä vankilamuseon kanssa oli ulkoilmamuseo Jan Karlsgården. Tuonne oli vapaa pääsy. Pihassa oli useampi talo, navetta ja aitta, joihin pääsi tutustumaan perinteiseen ahvenanmaalaiseen asumiseen. Ihana paikka! Yhdessä aitoista työskenteli oikea seppä ja poika olisi voinut seurata hänen työskentelyään vaikka kuinka kauan.
Kastelholmasta lähtiessä mietittiin suuntaa mihin ajetaan. Matkalle osui Taffelin tehtaanmyymälä ja sieltä haettiin vähän suolaista matkaan. Jos ei terveellistä, niin tuoretta ainakin ;) Menomatkalla oltiin huomattu Uffe på Berget kahvila ja päätettiin katsastaa se. Kahvila oli korkean kallion päällä. Ei mikään helppokulkuinen paikka. Pojat sitten päättivät kiivetä vielä näkötorniin, joka oli minusta todella korkealla, 105 m merenpinnasta. Ei kiitos korkeanpaikankammoisille. Alhaaltakin näki hyvin merelle. Mies tokaisi alas tultuaan, että koko torni huojui. Huh! Näkötornilta jatkettiin kohti Eckeröä.
Onneksi, katsokaa vaikka!
 
Eckerössä odotti mitä ihanin ranta. Päädyttiin Käringsundiin. Vähän välipalaa varjon alla ja sitten pulahdus terassin uima-altaaseen. Viereisen leirintäalueen rannalta pääsi kävellen tuohon yllä olevan kuvan saareen. Tuo pieninkin tarpoi sinne omin jaloin. Sileää pehmeää kalliota vaikka kuinka.
 Reissuista väsyneenä syötiin illallinen Maarianhaminan toisessa satamassa, Åss Paviljongenissa. Pääteltiin, että ruoka ei voi olla huonoa, jos siellä illallistaa myös Harri Syrjänen :) Rannassa oli ihan huiman isoja paatteja!
 


5 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistäsi ♥