sunnuntai 17. elokuuta 2014

Åland osa 3

 

 
Kolmannen päivän aamuna suunnattiin ensimmäiseksi ihanaan Bagarstugan kahvilaan. Vehreällä sisäpihalla oli mukava istua varjon alla. Lapsille oli omia suloisia pikkupenkkejä ja pöytiä. Tältä reissulta saatiin vinkki illan ruokapaikasta, joka oli samalla sisäpihalla. Käveltiin vielä kaupungilla pieni lenkki ja bongattiin suloisia vanhoja taloja, joista yhden katolla liehui merirosvolippu.  


 
Merirosvolipun viitoittamana oli hyvä suunnata toiselle puolen Maarianhaminaa (satamien väli kait n. 1 km) Merenkulkumuseoon ja museolaiva Pommeriin. Olen viereillut molemmissa ainakin kahdesti, mutta en paljoa muistanut. Museo on kivasti toteutettu ja lasten mielenkiinto riitti koko ison museon verran. Luin lapsille tekstejä ja tutustuttiin kivasti toteutettuihin "laivan hytteihin", mereneläviin, laivan moottoreihin... Siellä pääsi vähän kokeilemaan, millaista olo merimiehenä ehkä on ollut. Hurjimmat jutut saivat kaikki mietteliäiksi. Joka paikassa pääsi touhuamaan jotain. Ihan alimmassa kerroksessa sai kokeilla pelastusvenettä, laivan lastausta ja vaikka gorillan häkkiä. Merenkulun historia ulottui tähän päivään asti. Tutkittiin rauhassa ja aikaa kului. Mielenkiintoinen paikka! Museolaiva Pommer oli myös kiva ja vähän jännittäväkin.
Museokierroksen jälkeen oli lasten mielestä reissun kohokohta, Mariebadin kylpylä. Ihan tosi kiva paikka ja ulkoaltaalta oli upeat näkymät suoraan merelle. Kylpylällä on oma hiekkaranta ja kesken altaissa uinnin olisi voinut käydä pulahtamassa meressä. Viimeinen ilta kruunattiin herkkuruualla Indigossa. Ehkä parasta ruokaa ikinä! Jälkkäriksi hillopurkillinen tuoreita mansikoita vaniljajäätelön kanssa ♥
 


2 kommenttia:

 1. Mikä ihana reissu teillä!
  Iloista viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli ihana ja luulen että vielä joskus palataan tuonne! Nyt sateilla näitä helle- ja lomaviikkoja on kiva muistella.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥