tiistai 19. elokuuta 2014

viime päivien ja viikkojen tunnelmia

 


 
Väliin hieman muuta. Vielä olisi yhdet Ahvenanmaa kuvat ja muutama muu kesämuisto. Kesäloma lopetettiin brunssiin kaukana asuvien kavereiden kanssa. Harvoin nähdään, kun väliin mahtuu ainakin kuusi autossa istuttua tuntia. Nyt oli aikaa höpistä ja lasten leikkiä.
 
Ensimmäinen työviikko alkoi jännittävissä tunnelmissa. Perhosia oli varmasti kaikkien meidän mahoissa, kun tiistai aamuna ajeltiin koululle. Koulupäivän ajan pyörin ihmeissäni yksin kotona, enkä oikein osannut tehdä mitään. Iltapäivällä koulusta tuli innokas ja reipas ekaluokkalainen. Aapisen kera. Miten meidän kuusi vuotiaasta kasvoi koululainen yhdessä päivässä? Ja miten hienosti kaikki on mennyt ♥ pelkäsin ja jännitin selvästi aivan liikaa. Pikkusisko haluaa nyt oman aapisen ja tekee tehtäviä innosta puhkuen. Mitä vaikeampia, sitä parempi.
 
Viikonloppuna retkeiltiin kivalle hiekkarannalle ja kiivettiin paljon portaita näköala paikalle. Eväitä, veistelyä ja vesiläträystä ja hiljaisuuden ihmettelyä.  
 
 
Nyt pähkäillään viikonlopun menua ja tehdään kauppalistaa. Meillä on aikuisten kesäkekkerit nuoruuden ystävien kanssa. Kiva nollaus ennen kuin arki taas puskee kunnolla päälle. Katsoin ensi viikon kalenteria ja ollaan miehen kanssa peräjälkeen työreissussa ja vasta perjantaina koko sakki yhdessä kotona. Aikamoista palapeliä ja aikataulujen sovittelua taas tämä syksy. Teen töissä nyt vain 30h työviikkoa (osittainen hoitovapaa taitaa olla virallinen nimi) ja se helpottaa onneksi vähän viemisiä ja hakemisia. Kovasti nuo lapset tuntuvat tarvitsevan nyt meidän aikuisten aikaa ♥ ja minä koen tärkeäksi sen, että koulu saadaan parhaalla mahdollisella tavalla alkuun.
 

4 kommenttia:

 1. Ihan kuule pala nousi kurkkuun kun katsoin noita pienen ekaluokkalaisen kuvia. Kauan ei oo enää meilläkään, vuodet vierii niin nopsaan. Ja vaikka ei vielä ole ajankohtaista, niin paljon täälläkin pyöritelty noita hoitovapaita sun muita, tuntuu niin vaikeasti järjestettävältä palapeliltä. Ehkä se sitten loksahtaa paikoilleen, kun sen aika on. Mutta kovasti tsemppiä sinne työarkeen ja ennenkaikkea koulu sekä päiväkotiarkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Kyllä tää aikamoinen palapeli on. Nyt kun vielä syksyllä kaiken maailman työreissuja, niin saa sumplia. Tiistaina tehtiin iltayöstä läpsystä vaihto reissuun. Mutta tää osittainen hoitovapaa on ihan mahtava juttu! Helpottaa tosi paljon!

   Poista
 2. Ihania kuvia. Meilläkin aloitti poika koulutien. Pitkän tauon jälkeen aloittelemme jälleen tätä elämänvaihetta. Pikkuveikka menee parin vuoden päästä perästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teillekin koulutielle. Neiti lähtee sitten kahden vuoden päästä, mutta nyt jo innolla seuraa veikan koulujuttuja vierestä. Pieniä isoja ♥

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥