perjantai 26. syyskuuta 2014

vähän parempaa arkiruokaa

 
 
Keskiviikkona vietettiin tyttöjen vapaapäivää. Aamuohjelmien jälkeen neiti kömpii viereen herättämään. Syötiin aamiainen kynttilöiden palaessa, niin kuin syksyllä joka aamu. Lupasin pikkuneidin herkkua, keitettyä kananmunaa ja pidin lupaukseni. Vielä toinen kuppi kahvia ja kelloharjoituksia keittiönpöydän ääressä. Mahdoton halu oppia tuolla viisi vuotiaalla. Oikea tiedonjano! Intoa lisää isin Saksasta tuliaisiksi tuoma rannekello. Ikioma.
 
 

Päiväruoka seuraksi saatiin niin iskä kuin veikkakin. Tehtiin vähän parempaa arkiruokaa. Sikke Sumarin ohjeella lihapullia. Suosittelen. Tässä vinkiksi, jos mietit vielä viikonlopun ruokia.

Sikke Sumerin lihapullat

lihapullat:

1 dl hienonnettua persiljaa
1½ dl hienonnettua sipulia
2 dl parmesaaniraastetta
(3 rkl hienonnettua valkosipulia)
700 g jauhelihaa
2,25 dl valkoista leipää (liota vedessä ja purista kuivaksi)
3 munaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

paistamiseen: oliiviöljyä

tomaattikastike:

2 dl neitseellistä oliiviöljyä
2 isoa sipulia silputtuna
(5 isoa valkosipulinkynttä silputtuna)
1½ l tomaattimurskaa
1½ dl persiljasilppua
1½ dl basilikasilppua
1 rkl sokeria
suolaa ja pippuria myllystä

Tee ensin kastike kuullottamalla sipuli ja valkosipuli hitaasti oliiviöljyssä matalalla lämmöllä. Lisää puolet tomaattimurskasta ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Nyt kastike muuttuu oranssiksi. Lisää loput tomaattimurskasta mutta älä soseuta enää. Nyt kastike muuttuu punaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita puukauhalla. Anna kiehua matalalla lämmöllä puoliksi kannella peitettynä noin 45 min. Jos kastike paksuuntuu likaa niin lisää hiukan vettä, jos se tuntuu liian vetiseltä poista kansi ja keitä kokoon. Maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
 
Valmista lihapullat kastikkeen kiehuessa niin, että teet persiljasta, sipulista, parmesaanista, valkosipulista, kananmunista ja jauhelihasta massan ja lisäät siihen leipämössöä niin, että saat sopivan kiinteän taikinan. Muovaa taikinasta golfpallon kokoisia palleroita ja paista ne pannulla reilussa lorauksessa oliiviöljyä kauniin kullanruskeiksi pinnalta, mutta jätä sisus punertavaksi. Kumoa pallerot kastikkeeseen ja anna kiehua hetki ennen kuin nautit pastan (ja rapeakuorisen leivän sekä viinin kanssa.)

Arkena sovellan ohjeen niin, että teen vain kastikkeen ihan tavallisten lihapullien seuraksi. Hyvää niinkin.




 Jälkkäriksi leivottiin pikainen omppupiirakka.

***

Nyt toivotan oikein mukavaa viikonloppua! Perjantai ♥ Lähden väkertämään tukkaa tötterölle ja sukellan illaksi muotinäytöksen kulisseihin. Sellainen työpäivä tänään.


4 kommenttia:

  1. Meilläkin on kello-ostoksilla käynti edessä. Eskarissa kehottivat, että jos ei omaa kelloa vielä ole niin sellainen voisi löytyä vaikka pukin kontista, kellonaikojen opettelu kun on ohjelmassa heti vuoden alussa. :)

    Mies tekee meillä ihan hitsin hyvät lihapullat ja niiden kaveriksi voisi tuo kastike lähteä kokeiluun. Näyttää super herkulliselta, slurpsis!

    Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  2. AH tulipa nälkä!!! jäikö mulle :D? viikonloppuja!!!

    VastaaPoista
  3. This is really a good article, I really like


    If you want to buy cheapest lol boost
    Place open http://lol.vipmmobank.com/

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥