torstai 30. lokakuuta 2014

halloween juhlien valmistelua





Meillä valmistaudutaan lauantain kaverisynttäreihin, jotka juhlitaan Halloween teemalla. Vähän lepakoita, haamuja ja hämähäkkejä. Kaikki luokan pojat kutsuttiin ja lähes kaikki ovat ilmoittautuneet juhliin. Peppi pääsee kaverilleen pikkusiskojen varjobileisiin, kun isoveikat juhlivat meillä. Muutama viikko sitten tehtiin teemaan sopivia vaate- ja rekvisiitta hankintoja. Meillä molemmilla tytöillä on nuo Lindexin tyllihameet ja lepakkopannat. Lastenosastolta. Sankarin vaatteet mietittiin niin, että tuolla supersankaripaidalla olisi jatkossakin käyttöä ja viitta ja naamari ovat olleet jo kovasti käytössä lasten roolileikeissä. Yllätyspusseihin tulostin etiketit Pop Up kemujen nettisivuilta. Sieltä ovat myös synttärikutsut. Alkuviikosta meillä oli haamutehdas ja paistettiin juhliin haamumarenkeja. Juhlapäivänä ne saavat silmät suklaasta.



HAAMUMARENGIT

4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria pikkuhiljaa mukaan. Teräskulho ja puhtaat ja kuivat välineet. Nämä ovat marenkimestari mummini opit. Vaahto on riittävän kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin, eikä massa tipu.
Paista uunin alatasolla 150'c noin tunti, niin että marengit ovat kovia mutta eivät rusketu. Säilytä kuivassa. Juhlapäivänä näihin lisätään suklaasta silmät ja suu.


4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Meillä on huomenna Halloween juhlat. Kotia vasta nyt yöllä siivotaan, kaikki koristelut laittamatta, saati sitten leipomiset/ruoat. Nooh, ehtiihän tässä vielä. =)
  Jokin naamiaisasu pitäis kehitellä itselle. Muilla onkin jo asut valmiina. Itseään ei ehdi ikinä ajattelemaan. Mutta kivointa on tää yhdessä touhuaminen ja juhlan odottelu. Se tulee sit sellaisena kuin tulee. Varmasti on kivaa kaikilla vaikka ei olisikaan niin täydellisen karmivaa.
  Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä olikin kuvista päätellen hurjat juhlat :) Lapsista kivaa!

   Poista
 2. Hienolta näyttää, mukavia juhlia sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauskat juhlat olivatkin :) ja vauhdikkaat

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥