lauantai 4. lokakuuta 2014

kaunis lokakuu
Upean aurinkoinen lokakuun alku. Ihanaa! Tätä se voisi olla aina. Pienenä luettiin kirjaa hiirestä, joka keräsi aurinkoenergiaa pimeän varalle. Sen aika on nyt. Jätettiin tänä vuonna aikuisten joka syksyinen pippaloviikonloppu väliin ja päätettiin suunnata koko perhe mökille. Pojille puuhommia papan kanssa ja yhteistä aikaa järven rannalla. 

Laskettiin eilen, että enää 8 koulupäivää ennen syyslomaa. Sitten heti loman jälkeen saadaan juhlia 7 vuotta täyttävää ekaluokkalaista. Pohdin, josko jatkettaisiin omaa synttäriperinnettäni ja kutsuttaisiin kaikki luokan pojat juhlimaan. Ettei kukaan jäisi aina ilman kutsua. Onhan noita aika lössi, mutta kyllä me nyt muutama tunti sellaisen porukan kanssa pärjätään. Kai ;) Mutta hei, mitä ohjelmaa voisi keksiä? Olisiko ideoita?

Aurinkoisia syyspäiviä!

8 kommenttia:

 1. Ihania olette , kun kutsutte kaikki pojat :) Meillä pyritään aina samaan, ettei tulis muutamille surua. Meillä on pieni koti mutta jokseenkin hyvin tänne on mahtunut :D Meillä onginta on oman lapsen suosikkeja :) Askartelu esim. puuhelmistä tai hamahelmistä ja aikuinen on silittäjänä hamahelmitöissä, heijastimet huovasta ja heijastinkankaasta...Palasokeri nenän päällä kuljetaan tietty pätkä ja pudotessa aloitetaan alusta...näin muutamia omista juhlista poimittuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina vinkeistä! Servetit sain jo juhliin tilattua. Hyvä alku :)

   Poista
 2. Kuinka kiva ajatus kutsua kaikki! Jos meno äityy liian hurjaksi - kuin se usein tekee isossa joukossa - voi siirtyä sään salliessa vähäksi aikaa ulos purkamaan energiaa tai yrittää ottaa väliin jonkun leikin. Tuolileikki, se leikki jossa musiikin katketessa pitää jähmettyä (mutta muuten pitää bailata), onginta, limbo, toivebiisejä youtubesta.. 8-vuotias tuli yksiltä synttäreiltä kotiin mukanaan sapluunan avulla itse painettu kangasmerkki, oli ilmeisesti mieleinen "kaverilahja." Jotain mitä tuli mieleen :)

  Ihanan visuaalinen blogi. Hengästyttää ja ihastuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis!
   Luulen, että meininki voi olla aika vilkasta, ainakin koulussa tuntuu välillä olevan :)

   Poista
 3. Hei, minusta ketään ei saa jättää kutsumatta..tietysti jos luokka iso, niin joko kaikki tytöt tai pojat kutsuttava. Meillä kutsutaan aina kaikki, luokka aika pieni vain 13 oppilasta. Disko tms on suosittua ja ne perinteiset "tuoli"leikit.
  t.äiti Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän luokan pojista taitaa tulla teidän luokan verran :) mutta kyllä kaikki pojat kutsun saavat. Jännä järjestää ekan kerran isommat kaverisynttärit.

   Poista
 4. Meillä on ollut pojan synttäreillä aarteenetsintää kartan ja vihjeiden avulla sekä sisällä että ulkona, ongintaa, pihapallopelejä, olympialaisia lähiurheilukentällä, lahjojenjako pullonpyörityksellä, liikuntasalissa (joskus sellainenkin vuokrattu, kannattaa kysyä lähikoulusta, ei maksa juuri mitään) jalkapalloa, koripalloa, temppurataa, kaupunkisotaa jne. Riippuu tietysti vähän lapsista, että mitä tykkäävät tehdä, mutta pojilla menee kyllä helposti painimiseksi ja riehumiseksi, jos ei ole mitään ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, tässä onkin paljon hyviä vinkkejä :) varmasti ainakin jotain toteutetaan!

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥