tiistai 23. joulukuuta 2014

joulukattaus
Tässä taitaa olla huomisen jouluaaton kattauksen ainekset. Pellavapussilakanoista. Tai ehkä kuitenkin tuo alla oleva, tummempi harmaa, joka taittaa hieman lilaan.

Servietit ostin Helsingin reissulta ja niiden väri kävikin ihan älyttömän hyvin noihin vanhoihin messinkisiin kynttilänjalkoihin, liinan lisäksi. Sitten mausteena hieman mustaa ja valkoista. Joulukukkana ovat tänä vuonna leikko amaryllikset. Mies saanee irrottaa vielä kattolampun, että voidaan polttaa huoletta noita pitkiä kynttilöitä ja kukatkin ovat aika korkeat.
 
Tämän vuoden joulupöydässä ruokailijoita on 12, kun saadaan myös siskon appivanhemmat meille vieraiksi oman sakin lisäksi. Lapsille katetaan oma pieni pöytä, he eivät malta kuitenkaan pitkään herkkujen äärellä istua.
 
Kaikki alkaa olla valmista, pakkasta ja luntakin maassa. Valmistelut ovat menneet vähän vasemmalla kädellä, mutta ei se näytä haittaavan. Siistiä on ja sapuskaakin kaapissa. Lapsista on ollut iso apu niin siivouksessa kuin leipomisessakin. Tänään vapaapäivä alkoi kiljahduksella "täällä on lahjoja". Tonttu oli jättänyt yllätykset kuusen alle ja niiden parissa meni aamupäivä. Kohta saadaan mies kotiin töistä ja neidin kummi perheineen iltapäiväkahville. Illalla viedään kynttilä isomummin haudalle ja katsotaan uutisista joulupukin lähtö Korvatunturilta. Joulu saa tulla!
 
Ihanaa joulunaikaa ihan jokaiselle ♥

1 kommentti:

Kiitos kivasta viestistäsi ♥