tiistai 9. joulukuuta 2014

Koiramäen jouluTerveiset jouluisesta Koiramäestä! Tai hauvamäestä, niin kuin lasten pieni serkku Koiramäkeä kutsuu. Lasten (ja minun) odottama reissu Tampereelle oli viime viikonloppuna. Jo perjantai iltana junailtiin lasten kanssa Helsinkiin. Tehtiin muutama täsmäisku kynttilä- ja serviettikauppoihin, ihmeteltiin Forumin upeat jouluvalot ja odoteltiin hotellilla iskää lentokentältä. Lauantaina aamusta oli aikaa kävellä katsomaan Stockmannin jouluikkuna ja herkutella Fazerilla ihanat kakut. Ajomatka Tampereelle lupaili lunta, mutta ei sitä enää Tampereella ollut. Vettä kylläkin. Mutta se ei menoa haitannut. Koiramäki oli yhtä suloinen kuin kesälläkin.


 
Aloitettiin Koiramäki kierros taas maalta, niin kuin kesälläkin. Kesän vierailusta voit muuten lukea täältä. Joulupukin tervehdyksen jälkeen käytiin katsomassa Töttermanin tallissa ihka oikeita eläimiä joulun vietossa. Koiramäen tallista löytyi nuo kuvan leikkihevoset.Koiramäen talon pihapiiri oli ihanan tunnelmallinen. Sellainen oikea vanhan ajan tuntu. Kahvila Prännärissä pääsi leikkaamaan paperista lumihiutaleita. Taiteiltiin niitä koko perheen voimin. Ja mikä parasta, joku muu siivosi silput. Neiti innostui lumihiutaleista niin paljon, että on tehnyt niitä jo useamman kotonakin. Mummolan joulukorttipaja oli myös hänen mieleen. Kimalleliimaa, kultatusseja, tarroja ja vaikka mitä ihanaa. Poikaa kortit eivät paljoa kiinnostaneet ja siskon askarrellessa hän juoksi pään märäksi hurjassa drakkulan linnassa. Olisi viihtynyt siellä varmasti vaikka kuinka pitkään.

 
Drakkulan linnan kupeesta löytyy kioski, josta sai niin makkaraa kuin lämmintä glögiäkin. Kahvila von Guggelböön huvimajoihin oli laitettu lämmittimiä ja sisältä sai vielä pepun alle lampaantaljaa tai vilttiä harteille lämmikkeeksi. Haudutettu joulupuurokin lämmitti mukavasti. Vinkiksi Koiramäkeen menijöille, toppahousut ovat tarpeen aikuisillekin! Meitä paleli vaikka pakkasta ei ollutkaan.


 

 Raatihuoneelta löytyi seuraava askartelupiste. Pyykkipojista ja napeista sai taiteilla pikkuautoja. Valmiit autot pakattiin sitten pusseihin kotiin viemisiksi.


 

 Jos ei vielä oltu herkuteltu tarpeeksi, oli sokerihumala taattu, kun nuotiolla paistettiin vaahtokarkkeja (sisältyy lipun hintaan) ja koristeltiin valtavan isot piparipossut. Tassuteatterin lavalla oli niin Koiramäen tiernapoikien esitys, haukutuimmat joululaulut kuin Tiltan tonttujumppakin.


 
Koiramäen tarina on jatkunut nyt kotonakin ja ollaan luettu iltasaduksi kaikki meiltä löytyvät Kunnaksen joulukirjat ja muutama muukin vielä. Matkalta löytyi Koiramäki aiheista täytettä myös joulupukin konttiin.  
 
* * *
 
Koiramäen jouluun pääsee tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin 4.1.2015 asti. Näin joulukuussa myös keskiviikkoisin klo 17-2o. Kannattaa mennä, ihana paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi ♥