lauantai 3. tammikuuta 2015

tervetuloa kevät tai edes talvi

 

  Viime viikonloppuna innostui vähän keräämään joulua pois keittiöstä ja nyt on kuusikin kannettu pihalle. Lapset saivat mummilta tehtävän sahata oksat kärhön suojaksi. Siinä sitten hommaa huomiseksi. Ihmeen vähän kuusi karisi, vaikka kukaan ei kai muistanut kastella sitä viimeiseen viikkoon ja pönttistäkin on tuossa vieressä lämmitetty. Koristeet kerättiin kenkälaatikkoihin ja kääräistiin vielä silkkipaperiin. Sieltä ne on kiva kaivaa taas ensi vuonna esiin, keittiön sohvan uumenista. Loput suklaat tuhotaan nyt viikonloppuna ja loppiaisen jälkeen palataan taas normaalimpaan ruokarytmiin ja tyyliin. "Kausivalot" vielä jätän ja kynttilöitä poltetaan niin kauan kunnes on kunnolla valoisaa.
Inkaliljat, nuo lempparikukkani, löytyivät Prisman kukkatiskistä. Menin hakemaan tulppaaneja, mutta nuo liljat oli ihan pakko ostaa, kerta niitä sieltä sai. Yleensä haen ne kukkakaupasta. Samanlaiset vaaleamman punaisena sai neidin kummi, serkkuni, joka oli eilisen lastenvahtina. Hassua, että itse olen ollut kaksitoista vuotta hänen syntyessään ja nyt hän hoitelee meidän lapsia. Vähänkö tuli tätiolo kun tuota oikein mietti ääneen :D
 
Lihapullia ja muusia, pyykkikoneen hurinaa (ekaa kertaa melkein kahteen viikkoon!) ja uudet täkit ja puhtaat lakanat sänkyihin pedattuna. Siinä meidän lauantain puuhia. Aikomani loma uuden vuoden ja loppiaisen väliin ei sitten toteutunutkaan. Tilanne töissä oli alkuviikosta vähän "Titanic", mutta niin sekin laiva saatiin pysymään pinnalla ja uusi työntekijä palkattua pikapikaa. Joten maanantain saan pidettyä vapaata ja mieskin lupasi olla kotona. Tulee tarpeeseen! Silmäpussit roikkuvat kohta polvissa ja silmänaluset ovat tummat niin väsymyksestä kuin stressistäkin. Viime sunnuntaina ajeltiin luistelureissun jälkeen hakemaan autoani kaupungista ja oli puhe, että ajellaan peräjälkeen vielä ruokakauppaan. Jossain vaiheessa tajusin ajavani reittiä, joka vie kotiin, ei kauppaan päinkään. Mies jo kaupasta soitteli perään, että missä ihmeessä mahdan olla. Vähän omissa ajatuksissani... Mutta lapsilla on ollut kivaa, kun hoitajina on ollut mummu, pappa, mummi ja kummi. Kiitollinen saan olla, että hoitavat ja asuvat vielä samassa kaupungissakin.
 
Mukavaa viikonloppua ♥ sauna kutsuu. Pakkastakin toivotaan, että päästäisiin taas luistelemaan.

2 kommenttia:

  1. Hei. Laitoin bloppikseen sulle viestiä. Ihana blogi!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥