sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

reissussa hyvä, kotona paras
 
Terveisiä talvilomalta!
Vietettiin ihka ensimmäistä koulujen talvilomaa jokunen päivä Tahkolla. Ihan uudet maisemat ja suunta meille, mutta varmasti palataan sinne joskus. Jossain Tahkon esitteessä luki "mikä erottaa Tahkon Lapista, 500 km". Tuo pitää hyvin paikkansa näin ei-laskettelevan ja lukuisia viikkoja Ylläkselläkin viettäneen näkökulmasta ainakin. Sopivasti autossa istumista ja happimyrkytyksen sai täälläkin ;) 
Laskettiin pulkkamäkeä, minä myös, ehkä lapsiakin innokkaampana ja poika voitti yhden Tuplan liukurikisan. Välillä huilattiin hotellilla tai ajeltiin autolla huipulle maisemia ihastelemaan. Huilin jälkeen oli hyvä vähän hiihdellä ja illalla herkutella hotellin ravintolassa pitkän kaavan mukaan kynttilänvalossa. Ruoan päälle hipsuteltiin neidin kanssa vielä tyttöjen saunaan vaikka mini sellainen omasta hotellihuoneestakin löytyi. Unta ei tarvinnut illalla kauaa odotella. Menomatkalla satoi vettä ja räntää, mutta perillä nähtiin aurinko kahtena päivänä.


 
 
Keksittiin Tahko vasta kaksi viikkoa ennen loman alkua ja päädyttiin mökin sijasta hotelliin, joka olikin kaikin puolin hyvä valinta. Sokos hotelli rinteen juurella. Kotoisa tunnelma, aulassa oikea takkatuli ja viihtyisä kirjasto kirjoineen ja iPadeineen. Hotellin yhteydessä olevasta kaupasta oli kätevä hakea iltapalaa, evästä ja ne lasten puuttuneet hammasharjat. Lapset lainasivat kirjoja ja lautapelin omaan huoneeseen tai niitä pelattiin aulassa takkatulen ääressä lämmitellen. Huoneessa oli mini saunan lisäksi kuivauskaappi märille vaatteille ja uima-allas ja kuntosalikin löytyi saunaosastolta. Ja ihan omalla rahalla maksettiin :)
 
 
Nyt otetaan ilomielin vastaan maaliskuu ja arki. Aurinko paistaa, taitaa tulla kevät! Ja kevään kunniaksi päiväruoka valmistuu grillissä, lumisella terassilla :)

7 kommenttia:

 1. Oi! Kuulostaa ihanalta lomalta! Noi hammasharjat on AINA kotona vaikka 10 kertaa tarkistaiskin.. Millon ne jää keittiön pöydälle millon eteiseen pussukassa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se oli :) Hammasharjat oli tarkoituskin uusia, kun edellisen reissun jälkeen lapset tuluvat vatsatautiin :S mutta empä sitten ajoissa muistanut :D

   Poista
 2. Onpas teillä ollut mukavan oloinen loma! Täytyy pitää Tahko mielessä- meillä mies haaveilee Lapin reissusta ja mua se ei automatkana tällä kokoonpanolla vielä houkuta yhtään. Muutama vuosi sitten oltiin Levillä mutta nyt lapsia on kaksi enemmän siihen verrattuna joten ajomatka saisi suosiolla olla huomattavasti lyhyempi :D Kiva siis kuulla että Tahko on varteenotettava vaihtoehto! Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahko on oikein varteenotettava vaihtoehto! Se autossa istuminen on meilläkin kynnyskysymys, vaikka mökkikin löytyisi. Ei houkuta minua enkä ehkä kestäisi 13 h kitiseviä lapsia :D Kun poika oli vuoden vanha ja odotin neitiä, oltiin viimeeksi lapissa. Silloin lennettiin ja sekös vasta olikin kätevää! 1,5 tunnissa oltiin perillä :) Mukavaa maaliskuuta teillekin!

   Poista
 3. Ihana toi hissi selfie teistä ��
  T: Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tos piti olla hymiö ei kahta kysymysmerkkiä!

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥