sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Isabelles have -unelma piha


Katsokaan mikä ihana tanskalainen unelma! Voisin siirtää tuon kuistin ja puutarhan kokonaisuudessaan meille. Täällä ollaan kuulkaa vielä kaukana tuosta vehreydestä.  Ollaan asuttu tässä nyt kolme vuotta ja vielä on pohjoispuolen sivupiha kokonaan tekemättä. Kuusiaita rajaa siellä puolen tonttia ja se on muutenkin aikamoinen "rytölä" lasten hiekkakasoineen ja kottikärreineen. Eilen mies oli kääntänyt maan pojan kanssa melkein koko alalta ja nyt se olisi tasattava. Sinne on tulossa kivimuuria rajaamaan lasten "pelikenttää", kadun puolelle aita lisäämään vähän yksityisyyttä ja kohta roska-astioille. Ehkäpä myös hiekkakasa leikeille. Hahmoteltiin eilen vähän tilaa ja siellähän olisikin varsin hyvä paikka uusille istutuksille. Ja vaikka rautatieomenapuulle. Kivimuurin laidalle saisi myös jotain kivikkokasvia..   


kuvat BoligLiv.dk


Tein viime viikolla ekat taimitilaukset (sinisiä, valkoisia ja keltaisia! perennoja) ja kokoajan sormet syyhyttäisivät puutarhamyymälöihin. Perjantaina tehtiin neidin kanssa pikapyrähdys, mutta kun taivaalta satoi räntää, kurvattiin nopsaan kaupan kautta kotiin ja pojan koulun jälkeen kylpylään. Ei oikein houkuttanut jäädä enempää haaveilemaan ja taimetkin olivat vielä tosi tosi pieniä. Meidän pikkuriikkinen piha on nyt kuitenkin haravoitu ja kukkapenkit siivottu. Mansikka- ja perunamaa odottavat vielä mummia pihatöihin. Tänään ajattelin jatkaa kiviprojektia takaterassin vierustalla. Sinne on tulossa pitkä rivi jalopähkömöitä ja siivoan rakentajan kasaamat sepelit sen kukkapenkin tieltä pois. Meillä oli muutenkin anopin kanssa ajatus laajentaa jo olemassaolevia kukkapenkkejä. Osan ideoista mies tosin torppasi, jotta mahtuvat pelaamaan lasten kanssa sulkapalloa. Aloitetaan niistä kauimmaisista :) 

2 kommenttia:

  1. Hyvät suunnitelmat. Minullakin on kaikenlaisia suunnitelmia, joihin tarvitsen mieheni tukea toteuttamaan niitä...

    VastaaPoista
  2. Täälläkin pihasuunnitelmat ovat täydessä vauhdissa :) ja yllättäen samantyyppisistä asioista käydään meilläkin miehen kanssa pientä kädenvääntöä- kuinka iso pelikenttä pihalla tarvii olla ja missä kohtaa ei-niin-ilo-silmälle-trampoliinin olis hyvä sijaita :D
    Tuohon juhlavaateasiaan vielä- mä olen myös vaatteiden (omien ja lasten) suhteen aika tarkka- mutta juhliin lähtiessä mulla kaiken muun ollessa mietittynä on useamman kerran jäänyt sukkikset hankkimatta. Niitä on sitten haettu marketista matkalla juhliin :) Mies on aivan toista maata juhlavaatteidensa kanssa, alkjaa yleensä tuntia ennen lähtöä suihkun jälkeen pohtimaan mitä päällensä laittaisi :D Onneksi sillä on parit sopivat vaihtoehdot, niillä on juhlittu viime vuodet kaikki kekkerit. Kivaa alkavaa- ja toivottavasti jo taas lämpöisempää viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥