sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

pihan kevättyöt

 Ihan koko viikonloppu on mennyt pihalla. Perjantaina aloitettiin mullan ja köynnösritilöiden haulla ja lauantaiaamuna lähdettiin suoraan aamupalapöydästä pihalle. Mummi tuli myös hommiin ja kävi kasvimaan kimppuun. Nyt harson alla kasvaa niin porkkanat, herneet kuin perunatkin. Neiti toimi apulaisena istutuspuuhissa. Mies lähti pojan kanssa rautakauppaan ja he hakivat etupihaa varten muurikivet. Terassin reunus sai Jalopähkämöä lähes kokomatkalta. Sen tilaus Viherpeukaloilta ei mennyt mitenkään päin nappiin, mutta onneksi sain sitä tänään lisää ihan täältä omalta kylältä jaettavaksi.

 
Etupihalla kukkii krookukset ja syreenissä on jo mahdottoman isot ja pulleat nuput. Vaaleanpunainen kukkii ensin ja pyykinkuivaustelineen toisella puolella olevat valkoiset sitten.

 
Tähän takapihan penkinkulmaan on tulossa kaksi köynnösritilää aidan jatkoksi ja siihen sitten kasvamaan villiviiniä. Vehreä seinä kasveille ja meille ja naapureille näkösuojaa. Laitimmaisen keijuangervon siirsin tänään ja tuo kukkapenkkikin laajeni aika lailla. Vesiletkusta ja kanttausraudasta ♥ on tullut uusia ystäviäni. Letkulla hahmottelen kauniin muodon ja kanttausrauta nyt on vaan ihan huippu ostos! Siistiä jälkeä tulee. Ja himo siistiä kaikki penkit sen kun kasvaa. Tulppaani on tehnyt paljon poikasia ja kaikki perennatkin näyttävät selvinneen talvesta.


Tämän talonkulman penkin tein omin päineni viime kesän lopussa. Nyt sitä laajennettiin ja sain viime viikolla tulleet taimet maahan. Keltaista, pinkkiä ja valkoista nyt ainakin kasvaa tässä. Anoppi on isona apuna kasvien sijoittelussa. Tein muistilapun ulos mukaan kasvien korkeuksista, mutta en vielä oikein luota omaan näkemykseeni. "Kaiken voi onneksi siirtää" on anopin rohkaisu, kun pihalla suhaan :) En osaa kuvitella valmista tulosta, kun kaikki on vielä niin uutta ja ihmeellistä. Mutta kyllä minusta vielä puutarhuri tulee. 

 

 Rytölän kulma siistiytyi silmissä, kun mies lasten kanssa sai muurin kasaan. Lisää tilaa istutuksille ja tuohon rautapadan kohdille suunnilleen on tulossa rautatienomenapuu. Aita tienlaitaan ja sen vierelle lapsille hiekkakasa. Lumipalloheisit rajaavat tilaa takapihan puolelle.
 
Koko viikonloppu meni pihalla ja paljon saatiin aikaan. Ensi viikolla yritän ehtiä Multasormeen etsimään mirrinminttua ja vappu ja sen jälkeinen viikonloppu vietetään varmasti taas pihalla. Toivotaan aurinkoa vaikka ei tänäänkään sade haitannut. Vanha toppatakki toimi oikein hyvin lämmikkeenä. Ihanan rentouttavaa hommaa ja omalle luonteelleni sopii hyvin, kun työnjäljen näkee heti. Mutta nälkä näyttää kasvavan syödessä :) ja postista onkin tulossa vielä ainakin Peurankelloa ja Iisoppia.
 
Mukavaa uutta viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Ihan pihalla ollaan oltu täälläkin - ja on mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tiedän kyllä omalta kohdaltani, että kesän edetessä into lopahtaa ja mummi tekee syystyöt. Mutta nyt on vielä kivaa :)

   Poista
 2. Kovasti olet ahkeroinut. Kesällä näyttää upealta kun vihreys on rehevimmillään ja kukat kukkivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan uskomatonta, miten nuo kasvit nousevat ja rehottavat pian! Ja onneksi ne vahvistuvat vuosi vuodelta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Seuraava laajennus on jo mielessä :) kesäkuussa tullaan sitten taas katsastamaan teidän piha. Olette kyllä tehneet ISOn urakan!

   Poista
 4. Vau, pihan tohinat ja tuo istutusmuistilappusi näyttää hyvältä! Eiköhän penkissä kaikki kasva ja kukoistustakin tulee, kolmas kesä vanhan sanonna mukaan näyttää toden (ja sen jälkeen rehottaakin vähän liikaa).

  Odottelen innolla, miten tuo teidän pihanne kehittyy!

  Sini K.
  joka on aina innoissaan, kun joku suosikkiblogeista hyppää pihavaiheelle <3
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas kesä, jes! Takapihan penkillä on sitten tänä kesänä merkkipaalu. Tänään se sai köynnösritilät ja maalauksen jälkeen haen siihen kiipeäjät.

   Pihaa kiertää kohta polku, kun joka päivä kierrän katsomassa, mitä päivän aikana on tapahtunut.

   Poista
 5. Kevät! <3

  Sulle on mun blogissa haaste. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ♥ ihan parasta!

   Kiitos haasteesta. Olen vaan ihan tosi huono niiden kanssa. Olenkohan yhtään saanut tehtyä. Mutta kiitos!

   Poista
 6. Kevät! <3

  Sulle on mun blogissa haaste. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥