torstai 16. huhtikuuta 2015

vielä vähän juhlaa Vielä muutama kuva viikonlopun juhlista. Tai lähinnä juhlavaatteista. Kohta tulee sitten vain multaisia sormia, kasvavia taimia ja muita pihajuttuja. Piha on nimittäin sula ja ekat perennatilaukset tehty.

Niinhän siitä sitten kävi, että lähes koko perheen juhlavaatetus meni uusiksi. Perjantai iltana, kaksi päivää ennen juhlia oltiin etsimässä miehelle puvunhousuja. Ei oikein sovi omalle luonteelleni ja toisekseen reilu 190 cm ei löydä aina ihan tosta noin vaan sopivaa. Kekäleen ystävällinen myyjä lohdutti, että ei olla edes myöhässä. Joskus sulhaset ovat kuulemma ostamassa pukuaan hääpäivänä!!! Samalla muutettiin vähän suunnitelmaa, valittiin astetta rennompaa ja lopulta minullakin oli uusi mekko. Ja koko perhe sävysävyyn ja kenelläkään ei puristanut tai löpöttänyt. 

Tykkään, että juhlissa kaikkien vaatteet sattuvat yhteen tai aikuisten nyt ainakin. Ja toisaalta juhlavaatteiden pitää olla sellaisia, että niille on jatkokäyttöä, joten laatuun panostan mielummin kuin "kertakäyttövaatteisiin". Lasten juhlavaatteissa sillä ei ole niin väliä, kun ovat kuitenkin kohta pienet. Pojan paita sai mummin ihastuksiin ja hintaa sille jäi lindexissä vajaa 5 €. Neidin synttärimekko menee kolmatta vuotta samalla kaavalla. Pomp de Luxin kevään mallistosta aina tuo samanoloinen mekko, isompaa kokoa ja mahdollisesti eri väriä vain. Ja sillä mennään sitten kaikki maailman juhlat. Ja kengät löytyvät yleensä h&m:n ballerinoista. Yhtiä juhlia varten sopivan hintaiset ja menevät jatkossa prinsessaleikeissä. Itselläni on aina nuo samat asusteet, jotka käyvät vähän kaikkeen. 
Pilkkumekko on puuvillaa ja ihana päällä. Se menee kesällä valkoisten tennareiden kanssa rennommassa menossa ja syksyllä sitten taas miehen työreissun iltajutuissa. En muista mihin tarkoitukseen olen joskus tuon tummansinisen pellavajakun ostanut, mutta ainakin pojan ristiäisissä se oli käytössä. Nyt se meni takista automatkoilla. Täällä oli eilen ihana ilma ja kevään lämpöennätys, 16,9 'c.Rippilapsi oli kaunis teetetyssä mekossaan ja tarjoilut ovat tässä perheessä aina viimeisen päälle, todella herkullisia ja niitä on aina monenmontaa sorttia. Herkkujen lisäksi lasten käsi kävi vähän väliä suklaakulhossa. Kenelläkään meillä ei ollut nälkä ennen iltaa :)

Oletteko te muut näin tarkkoja juhlavaatteiden kanssa? Välillä vähän raivostuttava piirre myös itselle ;)

6 kommenttia:

 1. Kyllä, olen erittäin tarkka kaikessa vaatteisiin liittyvässä, en pelkästään juhlavaatteissa ;) Vaikka olisin kotona koko päivän, on vaatteet aina tiptop, niin mulla, kuin lapsillakin :D Se on luonteenpiirteeni, näin on aina ollutkin. Noh, raksalle tulee mentyä tietenkin huonommissa vaatteissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä onkin aina kaikki niin nätisti puettuja! Ja kun on yhteen sopia vaatteita, on se vielä helppoa :) näin meilläkin arkivaatteissa. Aika tarkka olen siinä, että kouluun ja päikkyyn mennään puhtaissa ja silitetyissä vaatteissa. Kotona voi sitten olla miten vaan :)

   Poista
 2. No mä yleensä varttia ennen lähtöä repelen vaatekaappini fiksummat vaatteet ulos kaapista ja tuskailen, kun ei ole tälläkään kertaa mitään päälle pantavaa. :D Vihaan vaatteiden ostamista ylikaiken, hyi saakeli. Ahdistaa jo ajatuskin elokuussa olevista ystävän häistä..
  Edellisen -A-:n kanssa ollaan sitte ihan eri sorttia. Kotona on aivan se ja sama mitä on päällä, about lähikaupassakin myös. Kuljin pari kuukautta ulkohousuissa, joissa oli haarasauma revennyt lähes koko matkalta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vapauttavaa varmasti! Kyllä minäkin lompsin välillä töihin saappaissa (nätit toki, siitä en pääse ;) tai lähikauppaa pitkissä kalsareissa. Tykkään ostella lapsille ja miehelle vaatteita, se kun on jotenkin niin paljon helpompaa. Omissa vaatteissani tiedän yleensä mistä löydän kivoja ja omannäköisiä ja tsekkaan ne ensin.

   Poista
 3. En ehkä ihan noin tarkka, kun sinä... ;) Tuo sinun mekko on tosi kaunis! Oletko mistä ostanut sen? Jonkin sortin kesämekko on hakusessa, mielummin joku monikäyttöinen ja ajaton... :) SN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekko on ihana päällä! Se on Kekäleestä ostettu, Gantin.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥