tiistai 26. toukokuuta 2015

pihalla
Vähän pihakuvia viikon/kahden takaa. Nyt onkin jo paljon vihreämpää, sivupihan nurmikko on itänyt ja hiekkalaatikko on täynnä linnoja. Rautatienomenapuukin kukkii pian ja tulevan roskiskatoksen kulmaan ostin vaaleanpunaisen pallohortensian. Jotain matalaa kasvia pitää vielä miettiä sen ympärille. Matala oli teemana myös tuossa kivimuurin kukkapenkissä. Sivupiha on tarkoitettu lasten pelialueeksi ja perennat valitsin (tai siis yritin ;) niin, että ne eivät olisi kovin korkeita ja näin vaaravyöhykkeellä palloilta ja muilta. Löysin vanhasta puutarhalehdestä kivannäköisen kuvan kivimuurin kukkapenkistä (fb sivuilla on kuva siitä) ja sitä käytin suunnittelun pohjana. Jos aiempina kesinä olen valinnut vaaleanpunaisia kukkia, näyttää tämän kesän teema olevan sininen. Kirjasin tuonne ylempään kuvaan vähän perennojen nimiä muistiin itselleni ja teille myös. Iisoppia, loistosalviaa, kuunliljoja, kivikkokasveja... Mies oli luvannut myös neidille OMAN kukkapenkin ja pienen neuvottelun jälkeen "rajattiin" kuusiaidan päädystä hänelle oma osansa. Yhteistuumin ja äidin johdattelemana valittiin sinne kukkia. Hänen valintaperuste olisi ollut hauskat nimet tai jo kukassa oleva taimi. Ymmärrän kyllä, on vaikea kuvitella miltä vihreä taimenalku näyttää kasvaessaan ja kukkiessaan. Kivikkotörmänkukka ja patjarikko olivat onneksi jo kukassa. Nimipäivälahjaksi saatu kuukausimansikka lisättiin penkin jatkoksi.

Tämä takakulman penkki kylpee parhaillaan tulppaanien loisteessa. Kaikki kukat ovat auki ja valtavan isoja. Mummi ihmetteli, miten jokaikinen sipuli oli tehnyt niin monta poikasta! Viileiden säiden ansiosta ollaan tänä keväänä saatu nauttia kukkaloistosta pitkään. Toisin oli vuosi sitten helteillä. Ylläolevasta kuvasta näkyy myös tämän keväinen kukkapenkin laajennus. Kunhan saan tuon köynnösritilän maalatuksi, on sen eteen tarkoitus istuttaa säleikkövilliviiniä.


Syreenikin on pian kukassa, samoin koristeomenapuu. Tuon viereisen metsän mustikoissa on todella isot kukat ja niitä on paljon. Eilen oli jo ihanan lämmin ja jäätiin lasten kanssa töiden jälkeen suoraan ulos. Etupihalle paistaa aurinko välillä kuumastikin ja tälle päivälle on luvattu jo kahtakymmentä astetta. Ihanaa! Vielä kolme arkipäivää ennen lasten koko kesän kestävää lomaa. Uskomatonta, miten nopsaan pojan ekaluokka meni! 


2 kommenttia:

  1. Onpa mukavan näköinen kukkapenkki :)

    VastaaPoista
  2. Ihania puutarhasuunnitelmia ja paljon ootte saaneet jo tehtyä! Täälläkin on möyritty pihalla kukkapenkkien kimpussa, hieman hitaasti vaan etenee kun varsinkin tuo pienin (10 kk) apulainen ei niin noista kukkapenkin kunnostushommista perusta :D Mutta kasvaa niissä onneksi muutakin kuin voikukkia- ja kukkahan se on voikukkakin :D :D Kivoja toukokuun viimeisiä päiviä Melukylään!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥