perjantai 12. kesäkuuta 2015

Italia I
Ihana Italia ♥
Otettiin koulun loputtua varaslähtö kesään ja lomailtiin viikko Italian auringon alla, Gardajärven maisemissa. Lento omalta kotikentältä oli lasten kanssa tosi kätevä. Kolmessa tunnissa perillä. Lasten ensimmäinen matka "etelään" ja nyt muistoissa monta uutta ja ihmeellistä asiaa. Tuoksut, tunnelmat, hullun hyvä jäätelö, linnat, kesyt joutsenet, huimat maisemat, hyvä ruoka... 

Lomaa suunniteltaessa oli alusta asti selvää, että suunnataan Bergamon kentältä jonnekin Gardajärven rannalle. Se, minne siellä oli pitkään kysymysmerkkinä. Kartassa oli vain kummallisia nimiä ja paikkoja oli vaikea hahmotta. Sain kuitenkin loistavia Italian vinkkejä sekä tuttavilta että työkaveriltani ja useamman illan googlettelun jälkeen valittiin kohteeksi Sirmione. Sitä oli monessa paikassa kehutta ja toden totta, se oli ihana! Hotellin valinnassa yksi oleellisin kriteeri meillä oli uima-allas lapsille. Löydettiin kiva ja siisti hotelli mukavalta paikalta, läheltä rantaa. Oma keittiö aamupalan tekoon ja parveke aikuisten illanistujaisiin viiniä lipittäen lasten nukkuessa. Naapureina lähinnä saksalaisia.Gardajärvi oli ihastuttava. Rannat täynnä sileitä kiviä ja simpukoita, vesi uskomattoman kauniin turkoosi ja kirkas. Maisema jännän sumea, kun vastarannalle katseli. Kaikkialla valtavan siistiä ja puhdasta ja italialaiset kovin ystävällisiä. Viini halpaa kuin vesi. Kuvia reissusta on toistasataa ja näytän niitä lisää, jos teitä kiinnostaa? Italia kuumetta olisi siis luvassa :) 


Tulopäivä oli pilvinen ja kylmin koko aikana, vain +27'c. Voitteko kuvitella! Loman edetessä lämpötila kipusi aina vain ylöspäin. Ensimmäisenä iltana terassilla istuessani kiedoin huivin varpaiden lämmikkeeksi. Sen jälkeen huivia ei tarvittu. Eikä paljon muitakaan vaatteita, jotka oltiin mukaan pakattu. Aurinkoa paistoi joka päivä pilvettömältä taivaalta ja lämpöä oli +29'c - +34'c. Välillä oli vähän huhhuh.

Nämä kaikki kuvat ovat Sirmionen rannoilta ja vanhasta kaupungista. Kuten netistä oltiin luettu, on Sirmione kapea niemi ja kun ensimmäisen kerran sinne yritettiin puolen päivän jälkeen, ei ollut toivoakaan päästä lähellekään. Poliisit olivat risteyksessä käännyttämässä liikennettä. Seuraavana aamuna suunnattiin sinne heti aamusta ja saatiin autolle paikka loistavilla maisemilla läheltä vanhaa kaupunkia (ylläoleva kuva on auton vierestä kuvattu). Siitä sitten käveltiin linnan muurien sisään ja tehtiin ensimmäinen linnaseikkailu. Sirmionen linna oli hieno ja matalimmatkin tasot niin korkealla, että meitä neidin kanssa huimasi ja kierrettiin muuri seinänvieriä pitkin. Pojat kiipesivät korkeimpaan torniin ja sieltä otetussa kuvassa ollaan neidin kanssa ihan muurahaisia. Huh! Maisemat kuvissa olivat kyllä huikeat. Linnan jälkeen jäätelöä ja kierros vanhassa kaupungissa jatkui. Välillä istuttiin varjoon ja vain ihmeteltiin. Niin näytti tekevän muutkin. Kadut olivat uskomattoman kapeita ja siellä autoja (rajoitettu pääsy vain asukkaille) ihmisten seassa. Linnan viereltä löytyi uimaranta, johon lapset pääsivät uittamaan jalkojaan. Tuli tarpeeseen siinä helteessä. Joutsenet uivat sulassa sovussa ihmisten kanssa. Poika oli se joka pakitti joutsenen uidessa vähän liian läheltä. Käveltiin reissussa paljon ja oltiin tyytyväisiä, että lapsetkin ovat oppineet kävelemään jo pieninä. Se ei aiheuttanut kitinää. Toki juoma ja huilitaukoja sai olla aikuisillekin vähän väliä.
Näiden Italian tunnelmien myötä ihanaa viikonloppua! 
Aurinkoa lupasi huomiseksi, joten meillä on vähän terassiprojektia ja muutenkin pihahommia. Kuullaan!

5 kommenttia:

 1. Kun ei itse matkustele on aina mukava katsoa kuvia toisten matkoilta. Kiitos kun jaat kuvasi.
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät! Näin ihania maisemia ja söpöjä taloja on ilo näyttää. Jotain niin erilaista kuin kotona.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kivoja juttuja ❤

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥