tiistai 7. heinäkuuta 2015

kesäkuun kukkijat


Kesäkuun kukkijoita vähän muistiin. Kylmän alkukesän takia kaikki kukat kukkivat vähän tavallista myöhemmin. Etupihan Pionit ovat olleet aina varsin hankalia. Kymmenestä istutetusta monta on jouduttu uusimaan ja tänä kesänä vain yksi valkoinen kukki. Ovat vielä aika pieniä ja säälittäviä. Viime kesänä takapihalle ostamani Sarah Bernhardt Pionit sensijaan nuosivat kaikki ja voivat varsin pulskasti ja yksi jopa kukki. Ehkä niillä on parempi paikka. Neidin kukkapenkin Törmänkukat ovat kukkineet kiitollisina koko kesän. Sekä lilat että vaaleanpunaiset.
Kasvimaallakin voidaan hyvin. Perunasta suurin osa on nostettu ja popsittu parempiin suihin. Voiko mitään parempaa kesäruokaa ollakkaan kuin oman maan potut. Suoraan penkistä kattilaan. Ruohosipulit villiintyivät ja kukkivat parhaillaan kauniisti. Välillä muistan sieltä muutaman varren salaattiin napsia, muutoin saavat kasvaa melko rauhassa. Raparperi on serkkuni pihalta ja kasvaa joka kesä aina vaan valtavammaksi. Tällä viikolla ollaan kerätty ensimmäiset oman maan mansikat. Ruokalautasellinen nyt alkuun. Paljon on tulossa kuten kuvista näkyy. Mummi on istuttanut lapsille lisäksi porkkanaa ja hernettä ja minulle sipulia.


Kurjenmiekat kukkivat tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Ja heti runsain määrin kukkia. Etupihalla on Kääpiökurjenmiekkaa, joka kukki jo aiemmin. Nuo yläkuvan Anemonet ovat Lidlin mukuloista. Maksoivat vain joitain euroja ja iskin ne maahan asenteella, kasvaakohan noistakaan mitään. Kasvoi ja kauniita kasvoikin. Ovat kukkineet jo pitkään ja vielä jatkavat. Ihana väriläiskä muuten vielä niin vihreässä (ja uudessa) kukkapenkissä. Anemone saa pian kavereita Päivänliljoista ja Prinsessankakkaroista. 
Sekä Juhannusruusu että Juhannusmorsian kukkivat vasta juhannuksen jälkeen. Monesti kukinta on ollut ohi jo juhannuksen viettoon lähtiessä. Kiitos sateisen kesän, uusi nurmikko on lähtenyt hienosti kasvuun ja vanhakin voinut paremmin kuin koskaan. Jopa niin hyvin, että saatiin haravoida koko piha ruohonsilpusta, kun nurmikko oli ajettu. Vielä pitäisi muistaa lannoittaa lisää, niin kasvaisi tasaisen vihreänä.

2 kommenttia:

 1. Voi tuota kukkaloistoa! Onneksi omassa pihassa mulla pian Pionit kukkii.
  Upealle näyttää sun kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika ihanaa kierrellä pihalla ja ihastella kukkia, kun jotain kukkii aina jossakin. Pionit on niin kauniita ❤

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥