perjantai 31. heinäkuuta 2015

lasten mökki mökillä


Blogia alusta asti seuranneet ehkä muistavat mökillä olevan leikkimökin ja sen remontin. Jos haluat, voit kurkata jutun täältä. Leikkimökki on tosi vanha, lapsuuden kodistani ja se on siirretty mökille kai noin kymmenen vuotta sitten. Ennen lapsia se toimi muutamasti "aittana" ison kokonsa ansiosta. Kaksi levitettävää vierassänkyä mahtuu tuonne varsin hyvin ja hyvin siellä nukuttikin. Illalla oli kiva kuunnella radiota omassa rauhassa ennen nukahtamista. Vieläkin mökissä on joskus yövytty. Neiti viimeeksi viime tai toissa kesänä mummun kanssa. 
Kolme vuotta sitten (APUA!), tehtiin siskon kanssa leikkimökkiin vähän remonttia. Poistettiin muovimatto lattialta, revittiin vanhat tapetit seinistä ja tapetoitiin (kaksin) mökki uudelleen Tapettitalon kukkaruututapetilla. Vähän sisustettiin ja siihen se sitten jäikin. Kolmeksi vuodeksi! Meistä ei ole lattian laittajiksi eikä listoittajiksi eikä näköjään riittävän napakoiksi projektipäälliköiksikään organisoimaan homma loppuun.
Nyt homma sai vauhtia, kun pääsin mukaan Taloon.comin mökkiniksit kilpailuun. Ajeltiin lasten kanssa mökille, otettiin tarvittavat mitat ja nyt kaikki listat ovat tilattuina. Lattia lankut vielä sedän varastosta ja enää sopii toivoa, että saadaan miehet puhuttua ympäri asentamaan ne meille paikalleen. Ehkäpä vielä tänä kesänä? Alkuperäinen ajatus pysyi ja valitsin leveän peitelistan lattialistaksi, niin kuin meillä kotonakin on. Myös ovenpieleen. Ikkunoihin sitten kapeampaa peitelistaa. Vino sisäkatto asettaa miehille vähän haastetta. Puulista vaatii maalauksen, mutta kestää kuulemma kosteuden paremmin. Nyt tarvitsee siskon kanssa pähkäillä lattian väri. Se on varmaan joku noista jo 2012 päätetyistä sävyistä. Onko ehdotuksia mikä niistä?

          
Meidän lapset voivat sitten päivittää mökkiä seuraavan kerran  omille lapsilleen. Eiköhän tällä pärjää seuraavat kaksikymmentä vuotta, niin kuin vanhallakin pärjättiin. Nyt mökissä on sen verran luksusta, että sinne on vedetty sähköt. Niitä meillä ei ollut. Eikä tuota mustikkamaata mökin ympärillä ♥ sinne pikkuemäntä pinkaisi kuistin lakaistuaan.

* * *

Mökkiniksit sivustolta pääset katselemaan muiden mökkitarinoita ja äänestämään omaa suosikkiasi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Muurikan kesäkeittiö. 


Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.mökkiniksit.fi kutsuttuna.


10 kommenttia:

 1. Ihana mökki! Meille kanssa valmistui tuollainen hiukan isompi mökki ihan juuri. Sisustettu on mutta vielä tarvitsisi löytää lisäksi jotain pieniä juttuja koristeeksi ym. Meidän mökistä löytyy juurikin samanlainen pöytä ja mökin takaa mustikkamaa ihan omasta pienestä metsästä. =) Juttu on vielä kylläkin kirjoittamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Söpö siitä tuli ja hyvin on lasten leikit sujuneet ilman lattialautoja ja listojakin. Pöytä on paikalliselta fb kirpparilta löydetty. Kun mökkeillään siskon perheen kanssa yhtäaikaa, kannetaan pöytä lapsille omaksi ruokapöydäksi. Näin mahdutaan isolla porukalla paremmin.

   Poista
 2. Lattian väriksi minä laittaisin ekan vaaleanpunaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan ottaa tapettipala maalikaupoille mukaan :)

   Poista
 3. Onpa ihanan näköistä. <3 Tsemppiä remontin loppuunsaattamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) vähän mutta niin paljon tehtävää

   Poista
 4. Ihana! Onko teillä siellä lämmitystä? Siksi kysyn, et jos ei, miten tapetti pysyy?
  Pitääpäs tutustua muihinkin.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimökissä ei ole lämmitystä ja tapetit ovat pysyneet paremmin kuin hyvin. Vanhat olivat seinässä kaiketi toistakymmentä vuotta ja ne sai repiä irti. Ihan työn kanssa. Nämä nykyiset ovat pysyneet moitteettomina jo sen kolme vuotta vaikka listoja ei olekaan. Miehet meitä kiusoittelivat, että nämä ovat varmasti seuraavana päivänä rullalla lattialla. Ei ollu :)

   Poista
 5. Ihana! Onko teillä siellä lämmitystä? Siksi kysyn, et jos ei, miten tapetti pysyy?
  Pitääpäs tutustua muihinkin.
  -päivi-

  VastaaPoista
 6. Ihana leikkimökki! Meinasin ehdottaa heti vaaleaa roosaa lattiaan ennen kuin näin ehdotukset. Olis niin söpis. :) ja valkoiset listat. Tai ikkunoissa vois olla vaikka vihreät tms.
  Mut ihanaa kun leikkimökissä on noin hienot tapetit!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥