lauantai 11. heinäkuuta 2015

lomalle lähelle kauas


Kuten jo aiemminkin kirjoitin, parasta lomassa on se, että voi tehdä ihan extempore mitä haluaa. Olen huono sopimaan lomalle mitään "aikataulutettuja" juttuja, isompia reissuja lukuunottamatta, ja olen yrittänyt toppuutella miestäkin sopimasta mitään. Kun kesä on ollut mitä on, ollaan yritetty olla kaikki lämmin ja aurinkoinen aika ulkona. Syöty niin aamupalat kuin päiväruuatkin terassilla. Viikolla sää lupasi taas pilvistä ja sadetta ja aamulla hetken pähkäiltyäni puhuin perheen extempore reissuun. Lapset innostuivat heti ja päivän kylpyläreissu vaihtuikin yli yön lomaksi. Bookingista huone ja tunti siitä oltiin jo perillä kohteessa. Niinkin kaukana kotona kuin 3o km. Jo viime kesänä oltiin Ahvenanmaan reissun lisäksi vain tunnin ajomatkan päässä kotoa hotellissa yötä ja se oli tosi mukavaa. Lähellä mutta silti kaukana. Todettiinkin, että 3o kilometriä vai 3oo väliäkö sillä jos määränpää on kiva.
Nyt päädyttiin naapurikaupunkiin Imatralle (Rauha on Lappeenranan puolella) ja oltiin ihan turisteina siellä. Jo aiemmin oli tarkoitus, että viedään lapset joku ilta koskinäytökseen, kun eivät ole sitä koskaan nähneet. Päivällä uitiin kylpylässä, syötiin hyvin ja illalla ehdittiin Imatralle koskinäytökseen samalla reissulla kun haettiin kaupasta iltapalaa ja jätskiä. Yö hotellin puhtaissa lakanoissa, aamiainen aurinkoisella terassilla, vähän leikkejä leikkipuistossa ja uimaan vielä ennen kotiinlähtöä. Kotimatkalla haettiin savulohta päiväruoaksi, oman maan pottujen kaveriksi ja puuduttavan autossa istumisen sijaan oltiinkin jo melkein kotona. Sen verran taisi uiminen uuvuttaa, että neiti nukahti autoon vaikka kotimatka ei puolta tuntia pidempään kestänytkään. Varsin onnistunut miniloma!
3 kommenttia:

 1. Näin on että lasten kanssa monesti 30km on parempi kuin 300km :D. Tällä kertaa olemme kuitenkin lähdössä ihan kahdestaan miehen kanssa lomalle eikä kilometreillä oli niin väliä kun ei tarvitse lapsista huolehtia:) Imatralla emme ole koskaan käyneet. Jos sinulla on aikaa kertoisitko kaupungista vielä jotain? Onko siellä hyviä antiikki/kirpputoreja tms sisustukseen liittyvää hotellien ja kylpylän lisäksi?

  'Liian harvoin kommentoiva lukiasi'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imatra ei ole minullekaan kovinkaan tuttu, vaikka tässä vieressä olen koko ikäni asunut. Imatran valtionhotelli on hieno, ihan kosken kupeessa. Samoin siitä keskustasta löytyy Virkkuukoukkusen söpö myymälä. Melko lähellä keskustaa on ainakin muutama kirppari. Lappeenrannasta löytyy ihanat sisustus/lifestyleliikkeet Loft no1 ja Loft no2. Kauniita vaatteita ja kaikkea kivaa kotiin. Torin laidalla on myös Wanhan ajan sisustusliike K&K. Prisman luota löytyy pari kirpparia (en ole käynyt aikoihin) ja Ratakadulta uusi ja kuulemma tosi siisti kirppis. Antiikkiliikkeiden nykyisiä sijainteja en tiedä. Livinki design on Suonionkadulla. Toivottavasti näistä oli vähän apua :) kysy lisää niin selvittelen jos en itse tiedä.

   Poista
  2. Voi kiitos paljon vastauksesta! <3 Ihanaa loppu kesää teidän perheeseen! :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥