sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pulsan asemaMökkiviikonlopun päätteeksi tehtiin retki ihanalle Pulsan Asemalle. Viimeisimpänä asema on toiminut päihdekuntoutujien hoitokotina, mutta nyt Pulsan asema on saanut uudet yrittäjät ja tänä kesänä sinne avautui kahvila ja pieni sisustusputiikki. Väkeä on tainnut riittää jokaiselle aukiolopäivälle ja en kyllä yhtään ihmettele. Ihana paikka ♥ Asemarakennuksen kahvilan lisäksi piharakennuksia on kunnostettu bed and breakfast käyttöön. 
Kaikki sisätilat oli kunnostettu todella kauniiksi ja kotoisaksi ja sisustuksessa on yhdistetty taidokkaasti niin antiikkia kuin Ikeaakin. Ja nuo ihanat kaakeliuunit ♥ Jostain luin, että uuneja olisi kaiken kaikkiaan 25. Aikamoinen lämmittäminen! Pieniä suloisia pöytäryhmiä oli siellä täällä niin ulkona kuin sisälläkin. Aseman historiaa ja mennyttä aikaa on tallennettuna seinille. 

Juotiin kahvit radanpuoleisella terassilla ja odotettiin junaa ohiajavaksi. Tai pappa odotti. Lapset tokaisivatkin hänelle, että nähdään junia kyllä kotonakin, lähellä rataa kun asutaan. Mieleisensa kahvikupin sai valita hyllyltä ja nuori poika tarjoili hintaan kuuluvat santsikupit suoraan terassille. Hyvä palvelu!


Asemarakennuksen odotusaulan pienessä sisustusputiikissa olisi ollut myytävänä kaikkea kaunista astioista ihaniin tyynynpäällisiin ja keittiöpyyhkeisiin. Löysin itselleni uuden kesähatun. Kahvittelemassa olleet rouvat toimivat makutuomareina omieni lisäksi. Pihalla oli eilen juhlittu. Liekö viirinauhat sieltä vai jatkuvaa rekvisiittaa, mutta sopivat ihanasti puiden katveeseen tuulen heiluteltaviksi. Heti tuli olo, että tuolla olisi kiva viettää jotkut kekkerit! Tai majoittua vaikka tuon kauniin vaaleansinisen oven takana. Mietin ääneen, tultaisiinko tänne yöksi. Lapset innostuivat heti, mies ei. Ihme tyyppi! Noihin majoitushuoneisiin ei päässyt tutustumaan, kun siellä oli asukkaita, mutta aseman nettisivuilta ja fb:sta olen ihastellut kuvia. Kauniita ja voittavat varmasti ketjuhotellit mennen tullen. Ollaan majoituttu joitain vuosia sitten Naantalissa vähän vastaavantyylisessä paikassa ja se oli ihana.

Me jatketaan lomaseikkailuja. Jos liikut Lappeenrannassa päin, käy ihmeessä myös Pulsassa. 6-tieltä matkaa oli noin 11 km. Aseman fb sivuilta löytyy aukioloajat ja osoitetiedot.

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka, olisipa kiva poiketa. Mukavia seikkailuja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattaa poiketa jos lähellä liikut. Tai miksei tehdä retki kauempaakin ja yöpyä jossain noista söpöistä mökeistä :)

   Poista
 2. Pulsa on todella kaunis paikka. Paikassa on jotain niin kiehtovaa kaikkine ihanine vanhoine yksityiskohtineen :)
  Itse asun Lappeenrannassa joten matka Pulsaan ei ole pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Täytyy kyllä poiketa toistekin. Joka kesäinen retkikohde varmasti.

   Poista
 3. Voi että miten kaunis ja tunnelmallinen paikka. Heti tuli ajatus kuinka ihana olisi tuollaista pyörittää, tuota asiaa kun olen usein pohtinut ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti mukavaa, mutta työntäyteistä. Nytkin siellä oli juhlat ja luin jostain että perheen lapsiakin olisi töissä tuolla. Perheyritys ❤

   Poista
 4. Kiitos vinkistä :) Täytyypäs käydä ihastelemassa, kun mennään kuitenkin tässä kesän aikana Lappeenrannan hiekkalinnat ihmettelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Itse en olekaan vielä hiekkalinnalla käynyt. Mies käytti lapset kyllä heti alkukesästä. Sankarit ovat kuulemma tämän vuoden teema.

   Poista
 5. 11 vuotta tuolla miljöössä töitä tein aiemmin....Kaipaus sinne on suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana paikka! Olen käynyt Pulsassa joskus hoitokodin aikaan. Setäni on ollut siellä remppahommissa ja näytti meille paikkoja. Hienoksi ovat Petra ja Lasse aseman saaneet!

   Poista
 6. Ihanaa lomaa teille. Kyllä oli ihania kuvia. Mulla menis pieni omaisuus tuolla putiikissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, muutama juttu jäi vaivaamaan minuakin. Mm. tuo kuvan sinisävyinen tyyny. Täytynee tehdä uusi reissu :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥