keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Vapun pizza grillissä


Meidän perheen yksi suosikki kesäruoista on ollut pizza grillissä Vappu Pimiän reseptillä. Toimii uunissakin pizzakiven kanssa ihan yhtä hyvin. Neljästä pizzasta jää hyvin lämmitettävää seuraavaksi päiväksi ja näillä eväillä saa aina työkaverit kuolaamaan :) Tässä Vapun reseptiä teillekin. Homma toimii hyvin, kun porukalla tehdään ja täytetään vähän jokaisen makuun sopivasti jokainen pizza ja jaetaan se heti kuumana neljään osaan. Kenenkään ei tarvitse odottaa omaansa. Teen pohjasta maailman uhuimman, eikä täytettäkään ole paljon, mutta silti tämä pizza täyttää tosi hyvin. Ja palat ovat niin rapeita, että lapset syövät ne slaisseina sormin.


 VAPUN MAAILMAN PARAS PIZZA GRILLISSÄ

(Ohjeesta tulee 3 pizzakiven kokoista pizzaa, itse teen 4)

Pohja:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
25 g   hiivaa
3 rkl  oliiviöljyä
7-8dl  vehnäjauhoja (durumjauhoja tai erityisiä pizzajauhoja)

Tomaattikastike:
1 prk  tomaattipyreetä 
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
1      sipuli
1      valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n. 1tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

Täytteeksi: juustoraastetta, mozzarellaa, kinkkua,salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekee...

Valmista ensin taikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja dl kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Taikinaa pitää vaivata, jotta sitko tulee hyväksi. Taikina ei saa olla kovaa, muttei liian löysääkään. 

Laita pyyheellä peitetty taikina kohoamaan lämpimään paikkaan. (Itse lämmitän uunin 50'c, suljen sen ja kohotan taikinan siellä)

Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan. 

Kun taikina on kohonnut vähintään 45min, jaa se kolmeen osaan ja alusta sitä vaivaamalla vähän jauhotetulla alustalla. Laita grilli tässä vaiheessa päälle ja aseta pizzakivi grilliin, sen pitää olla kuuma. 

Kauli taikina pyöreään muotoon leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi. Tee näin kahdelle muulle taikinan osalle. Levitä tomaattikastiketta ohuesti pohjalle ja ripottele päälle juustorastetta tai juustoraasteen ja mozzarella yhdistelmää. Levitä päälle haluamiasi täytteitä, kuitenkin 2- max 3 eri täytettä per/pizza, jotta se säilyttää rapean ja ohuen koostumuksensa.


Leikkaa ylimääräiset leivinpaperin jämät pois pizzan ympäriltä ja siirrä pizza pellille. Toiset tykkää ottaa leivinpaperin pois paiston ajaksi, Vappu paistaa mielummin paperin kanssa. Aseta pelti kiven päälle grilliin. Grillissä on usein lämpöä 350 astetta, joten älä anna pizzan olla liian kauaa grillissä. Kypsennysaika on noin 6-8min. Nauti heti! (ohje Vappu Pimiä)



Kannattaa testata! Tähän jää koukkuun.

2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistäsi ♥