torstai 13. elokuuta 2015

juuri oikeassa paikassa


Tänään koin olevani juuri oikeassa paikassa. Kotona. Vapaapäivänä oli aikaa saattaa koululainen, syödä aamupala ja keittää kahvit kaikessa rauhassa. Olla ihan itsekseen ja hakea eskarilainen ajoissa. Soittaa mies kotiin lounaalle. Pestä pyykkiä useampi koneellinen, juuri niitä erilleen pestäviä. Ulkovaatteita ja farkkuja. Ja ripustaa ne ulos kuivumaan. Sade kasteli ja aurinko kuivatti. Lojua riippumatossa, kuunnella tuulen huminaa ja kerätä aurinkoenergiaa. Oli aikaa pyöräillä lasten kanssa ja syödä rinkeliä runsaalla voi kerroksella kuorrutettuna rappusilla. Oli aikaa olla. Myös siivoamatta vaikka villakoirat valtaavat kohta koko talon. Juuri sitä kaipasin. Juuri sitä tarvitsin.En kaipaa enää kotiäitiyttä, mutta nautin näistä arkivapaista ja lyhyemmistä työpäivistä. Nautin myös työstäni. Osittaisen hoitovapaan mahdollistama lyhennetty työaika on näin syksyisin enemmän kuin jees. Se näkyy palkkapussissa, mutta kaikkea ei onneksi voi mitata rahassa. Karsitaan turhasta. Ja töitäkin ehtii tehdä, ainakin seuraavat kolmekymmentä vuotta. Olen kovin kiitollinen, että sain mahdollisuuden tehdä lyhennettyä työpäivää koko viime syksyn. Sama ajatus oli myös kahdesta seuraavasta. Jos se vain on taloudellisesti mahdollista, aion hyödyntää sen. Pienemmän toisen luokan loppuun. Olla kotona auttamassa läksyissä ja lähellä. 

Viime syksyyn verrattuna koulun alku oli jo paljon helpompaa. Tuttua. Läksyjen jälkeen isompi viipottaa pitkin kyliä. Pienempi kömpii riipumattoon kanssani ja puhua pälpättää. Ja haluaa olla viekussa. 
Ensimmäinen arkiviikko on pian lopuillaan. Viikkoon on mahtunut jännitystä ja intoa uudesta. Tuttua ja turvallista arkea (tai sen harjoittelua ja oikeaa kesää. Hellettä. Ja mikä parasta, kohtuudella töitä. Viikonloppuna taidetaan karata mökille. Siellä on aina niin helppo olla. Ei pyykkikasoja tai muitakaan tekemättömiä kotitöitä odottamassa tekijäänsä. Mustikoita sen sijaan kerättäväksi. Jos jaksaa. Ja lapsista on ihanaa, että voidaan nukkua kaikki samassa kammarissa.

Toivottavasti teidänkin arki on alkunut mukavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi ♥