sunnuntai 6. syyskuuta 2015

tulevat tarpeeseen


Viime päivinä kukaan ei ole varmasti voinut välttyä törmäämästä surulliseen kuvaan hukkuneesta pienestä pojasta. Tai uutisiin pakolaisista. Me asutaan aika lähellä Joutsenon vastaanottokeskusta, vanhaa Konnunsuon vankilaa. Alla oleva paikallislehden kuva tilapäistelttojen pystytyksestä, juttu vaatelahjoitusten tarpeesta ja ajatus kylmenevistä päivistä  saivat vauhtia oman vaatehuoneen raivaukseen. Jos hyllyyn jää vielä 13(!) käytössä olevat housut, on varaa lahjoittaa ne käyttämättä jääneet housut eteenpäin. Todella.

Tänään tehtiin koko perheen voimin sunnuntaiajelu Konnunsuolle ja vietiin kaksi kassillista toppavaatetta, villasukkia ja lasten pieneksi jääneitä hattuja sinne. Meille tarpeettomia, joillekin tuikitarpeellisia. Vanha vankilaympäristö oli kyllä aika karu. Jotenkin vähän pelottavakin. Ränsistyneitä taloja, ympärillä aitaa. Tiellä vastaan pyöräili kuitenkin pieni poika iloisesti vilkuttaen. Sisällä työntekijä otti kassit vastaan kauniisti kiittäen. Ovat kuulemma saaneet paljon lahjoituksia, mutta juuri toppavaatteille on edelleen tarvetta. Kotimatkalla radiossa soi "jokainen joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa". Sai mietteliääksi. Se, että meillä grillatun kanan kaveriksi ajateltu riisi olikin loppu, tuntuu aika vähäpätöiseltä.

Kuva Mika Strandén


Pidetään toisistamme huolta ♥

6 kommenttia:

 1. Juuri näin...jokaisen pitäisi nyt miettiä istuessaan lämpimässä kodissaan vatsa täynnä ruokaa, että mitä voisi tehdä.

  T:äiti Turusta

  VastaaPoista
 2. Kovasti on kyllä ollut surullinen olo, kun on noita kuvia katsellut... Omat murheet tuntuu kyllä näidn rinnalla tosi pieniltä. Tuo on kyllä parasta apua jota voi antaa, menee suoraan perille eikä kukaan ota siivua välistä. Ja jokaiselta varmasti löytyy ylimääräistä vaatetta, varsinkin lapsiprheissä, kun lapset kasvavat ja vaatteet jäävät pieniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Meille pienet ja tarpeettomat. Ihan turhaan niitä on varastossa makuuttaa, kun jollekin niistä on isoa apua ja iloa.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥