sunnuntai 25. lokakuuta 2015

8 vuotiaan juhlat


Kahdeksan vuotiaan synttäreitä juhlittiin koko eilinen päivä yhdessä sukulaisten kanssa. Perjantaina töissä tokaisin, että en ollut laittanut vielä tikkua ristiin lauantain juhlia varten (olen opetullut olemaan rennompi ja hoitamaan monia asioita vähän "vasemmalla kädellä", sellain hyvällä tavalla stressaamatta). Kauppareissu ja tarjoilut hoituivat onneksi perjantai iltana aika nopsaan, kun porukalla tehtiin. Yksi vatkasi, toinen raastoi... Porkkanakakku oli sankarin toive ja kaikkien lasten herkkua. Suolaisena tarjosin juustoja ja suolakeksejä perinteisten riisipiirakoiden rinnalla. 

Me ollaan yleensä aina kutsuttu vieraat kahdessa erässä, miehen puolen suku ja minun, niin mahdutaan kahvipöytään paremmin ja kaikkien kanssa ehtii jutella edes hieman. Näin syksyllä tilatkaan eivät anna periksi sille, että kaikki tulisivat yhtä aikaa. Illan viimeisessä kattauksessa korkattiin kälyn kanssa punaviinipullo, koska lauantai, koska juustoja. Siskon perhe kävi välillä muualla juhlimassa ja tulivat vielä uudelleen istumaan iltaa. Kannettiin juustotarjotin olkkariin, kaadettiin laseihin lisää viiniä ja herkuteltiin. Kaapeista kaivoin serkuille yövaatteita lainaan. Tosi mukava päivä ja ensi vuonna juhlitaan taas ehdottomasti lauantaina. Sunnuntai on sitten vielä aikaa oikoa paikat ja huilia ennen uutta viikkoa. Alla ohje viime joulunaikaan löytämääni Valion päärynä-kinuskikakkuun. Nopea ja helppo tehdä ja oikein namia.


Päärynä-kinuskikakku


POHJA

150 g kaurakeksejä
50 g voita
1 Snickers suklaapatukka

TÄYTE

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk Valion päärynä-kinuski rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

PINNALLE

75 g Aura juustoa
200 g tummia viinirypäleitä
tuoretta minttua

  • Hienonna keksit monitoimikoneessa.
    Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
  • Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  • Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
  • Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
  • Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6 t tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla viinirypäleillä, AURA juuston paloilla ja mintulla.


Pojan täytekakkutoive oli Batman. Mies tulosti kuvan ja sen mukaan leikattiin koriste sokerimassasta kakun päälle. Liinana viime jouluksi ostamani pellavapussilakana ja kukka omasta kukkapenkistä, maksaruoho. 

Tänään ollaan ehditty vaikka mitä. Kolme koneellista pyykkiä, kodinhoitohuoneen siivous, retki Pulsan aseman joulua tunnelmoimaan ja nyt kipinkapin viemään poikaa harrastuksiinsa. Kello on kohta viisi ja ulkona on jo ihan pimeää. Kynttilä mysmys aika alkaa oikein todenteolla ja taidanpa ottaa tänään porkkanakakkua iltapalaksi. 


3 kommenttia:

  1. Kylläpäs onkin herkullisen näköiset tarjottavat <3
    Ja ihanan kuuloiset juhlat :)

    Meillä on esikoisen juhlat kesällä ja aina juhlittu myös isolla porukalla. Tosin silloin pääsee ulos :) Tyttöjen synttärit taas ovat parin viikon sisällä toisistaan, joten ne yritetään yhdistää ja silloin tarjoiluaika on liukuva myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiti juhlii keskellä kesää ja silloin on helppo tehdä "avoin" kutsu. Pihalle mahtuu ja tarjoilut voi kattaa keittiöön seisovaksi pöydäksi. Viime kesänä päätin vaan paistella ne pizzat (!) ja hiki meinasi tulla :)

      Poista
  2. Ihanat juhlatunnelmat ❤ onnea kahdeksanvuotiaalle- ja äidille myös ❤ ihanat oli myös nuo Köpiksen kuvat- oon menossa sinne joulukuun alussa, aiemmat Köpiksen reissut ovat olleet keväällä/kesällä ja odotan niin jouluisen tivolin kokemista ja muita joulutunnelmia siellä ❤ mukavaa alkavaa viikkoa teille!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥