tiistai 3. marraskuuta 2015

pienen pienet halloweenit
Pikkudino, lepakkomies ja -nainen ja luuranko. Viittaa, naamaria, tylliä ja lepakkohiuspantoja. Halloween partakin kuulemma. Siinä meidän pienet halloween asut. Laatikosta löysin viime vuotisia koristeita ja niillä vähän somistettiin ruokapöytää. Pizzaa ja jälkkäriksi herkkuja. Meillä oli mukava pyhäinpäivä ja lasten toivoma halloween ilta. Juhla, jota omassa lapsuudessani ei ollut, mutta joka on selvästi valtaamassa vuosi vuodelta enemmän tilaa itselleen. Ei kai koskaan voi olla liikaa juhlia. Hyvänmaun rajoissa toki. Fb:ssa näin kuvia kun tuttavani ovi ja piha oli sotkettu ja meidänkin ovella kävi ventovieraat lapset, jotka kehtasivat vielä murista saamistaan lakuista. Ojensin sitten vähän käytöstavoissa ja kiittämisessä. Sitä jäätiin miettimään ja mietittiin vielä aamupalapöydässäkin. Ja kiiteltiin miten kivaa oli, kun tutut lapset kyselivät ollaanko kotona ja saako tulla. Serkkuni kertoi, että pääkaupunkiseudulla pyydetään rahaa, jos karkkia ei ole! Uskomatonta minusta. Millaisia Halloween kokemuksia teillä on?

EDIT: Paikallislehtikin näyttää uutisoivan tänään Halloweenin sotkijoista. Postilaatikoita sotkettu kananmunilla... Onkohan mennyt vähän yli :(


10 kommenttia:

 1. Onpas suloisia kuvia ♥

  Me emme juhlineet resurssipulan vuoksi Halloweenia ollenkaan tänä vuonna. Meillä kävi upea neljän pojan porukka ovella, karkit olivat loppu ja jouduin ottamaan vastaan kepposen. Vähän pelotti, että mitähän tuleman pitää, mutta pojat huusivatkin vain "BÖÖ". Ameriikoistahan lienee se "trick"-perinne, että jos karkkia ei tipu, tehdään kepponen ja se on juurikin sitä postilaatikoiden sottaamista kananmunilla, vessapaperilla sotkemista ym. En vaan jaksaisi mitään ylimääräistä sotkua ottaa siivottavaksi :D Toivottavasti vanhemmat jaksavat kiinnostua sitä, miten lapset trick or trattaavat.

  No, lopulta ne meidän kepposteleva poikaryhmä osoittautui janoisiksi ja saivat sitten juotavaa meiltä, joten kaikilla oli lopuksi hyvä mieli :)

  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas kiva, kun kepponen ei ollutkaan mikään paha.

   Poista
 2. Hienon näköinen kattaus :)

  Espanjassa lapset kävivät karkki vai kepponen kierroksella omassa ja kaverin taloyhtiössä ja saivat hurjasti karkkia. Lasten ihmetyksekseen pari antoi juuri rahaa vaikka eivät pyytänetkään!

  Täällä halloween näkyy kunnolla toisin kuin Suomessa. Täällä oli myös eilen maanantaina pyhäpäivä eli lapsilla ei ollut koulua. Oli sitten pidempi viikonloppu lomaa. Hauskahan tämä halloween viikonloppu oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin on ollut mukavan kuuloinen halloween!

   Poista
 3. Meillä on käynyt kahtena vuonna halloweenpukeutuneita lapsia (tai esiteinejä), mutta koska en ole muistanut koko juhlaa, ei meillä ole ollut varalla mitään annettavaa. Ekalla kerralla keksin kyllä jotain annettavaksi pienoisen kaivelun jälkeen, mutta tokana vuonna ei ollut kerta kaikkiaan mitään (eikä olisi ollut käteistäkään, jos olisivat pyytäneet). Mitään jekkua emme huomanneet tehdyn ja tosi hienosti olivat nämä pukeutuneet. Tänä vuonna järjestimme omille ja kaveriperheen lapsille halloweenaiheiset herkkuttelut ja kasvomaalaukset laitettiin ja tällä kertaa olin jopa ostanut suklaapatukoita kävijöiden varalta, mutta joko olivat pettyneet niin edellisvuosina tai sitten vaan kasvaneet ulos kiertelystä, että eivät tulleet. Täällä maallahan ei yleensä käy edes pääsiäisvirpojia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asutaan kadulla, jossa meidän lapset ovat vanhimpia. Ehkä siksi täällä ei käy virpojia ja nyt nuo keppostelijat olivat selvästi isompia. Naamioiden alta en tunnistanut :)

   Poista
 4. Meillä päin oli osassa naapurustoa käynyt klo 21.30 vielä KOLME eri porukkaa!!! Tosi myöhään. Itse nukahdin perjantaina illalla klo 20.. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho. Ompa tosiaan vähän liian myöhään!

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥