perjantai 20. marraskuuta 2015

viikon huiput


Kuluneen viikon parhaat palat näin viikonlopun alun kunniaksi Noora&Nooran tyyliin.

Viikon paras löytö oli ristiäismekko. Edullinen ja yksinkertainen, mutta pienillä jujuilla kuitenkin. Miehen mielestä malli on kummallinen (tarkoittanee niin mekko kuin minuakin ;)

Lapsista parasta viikossa taisi olla keskiviikkoillan iltapala. Poikien sauna ja päälle nakit ja makkarat pönttiksessä paistaen. 

Viikon väri on kupari. Olen ihmeellisesti viehtynyt niin kultaan kuin kupariinkin eikä kumpikaan ole oma värini. Patinoitunut messinki kylläkin.
Mukavin aamu oli se, jona maa oli valkoinen. Lapset olivat tehneet lumipalloja. Aidan päältä keräten sai kuulemma riittävästi lunta palloon.

Tunnelman tuojia keittiön ikkunan paperitähti ja kaikkialla palavat kynttilät. Rautasänkyynkin kieputin tunnelmavalot.

Viikon ilahduttavin teko oli pojan huoli siitä, etteikö tänä vuonna muka osallistuttaisikaan Joulupuu-keräykseen. Olen pakannut isompaa muistamista Jouluapua keräykseen ja ajatellut sen korvaavan tänä jouluna myös tuon Joulupuun. No yhteistuumin päädyttiin siihen, että lapset käyttävät omat Br-lelun tarravihkot (á 5 €) ja ostavat niillä lahjan Joulupuuhun. Lupasin maksaa loput. Eilen käytiin valitsemassa lahja.
Viikon kummallisuus. Torstain iltavuoro ja perjantain vapaapäivä saivat viikkorytmin hyvällä tavalla sekaisin. Tuntuu, että olisi ollut monta päivää vapailla vaikka näin ei ole. Työvuorolistoja tehdessäni tajusin, että joulu on ihan kohta. Muutama hassu viikko enää. Näitä arkivapaita voi nykyään viettää hyvällä omallatunnolla yksin, kun lapset ovat koulussa ja eskarissa. Omaa aikaa puoli yhteen. Tänään istuin toista tuntia aamupalapöydässä ja lämmitin aamusaunan. Eilen siivosin. Yksin.

Paras ostos oli hyasintit. Söpöjä niin kauan ennen kuin aukeavat. Migreeni ja allergia takaavat sen, että ne pääsevät auettuaan ulos.

Viikon yrtti on rosmariini. Keittiön pöydällä se on muistuttanut joulukuusta ja ihan koko viikon on tehnyt mieli suolaista foccaciaa. Ehkä viimeistään viikonloppuna on pakko leipoa.Mukavaa viikonloppua! Lähden tarjoilemaan lapsille ja yhdelle kaverilleen välipalaa. Tänään olisi myös kaupungin joulunavaus.

4 kommenttia:

 1. Siinäpä mukava viikko :) Meillä satoi tänään lunta ja tytöt aivan innoissaan <3

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Voi että tuli sellainen hyasintin kaipuu. Ja foccaciaa tekee kans mieli... Rosmariiniakin löytyis!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mukavia juttuja ja hauska postaus!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, tuli hyvä mieli :) Lapset muistaa yleensä just näitä pieniä arjen kivoja juttuja, se on hauskaa, kun kyselee lapsilta jotain muistoja jostain jutusta/tapahtumasta ja muistavat just tarkkaan jotain, että siellä syötiin makkaraa tms. :D

  Liikkis teidän poika Joulupuu-huolineen :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥