tiistai 1. joulukuuta 2015

haipakkaa


Heippa pitkästä aikaa. On kuulkaa ollut vähän elämää tässä marraskuun lopussa ja oikein harmitti, kun en ehtinyt ja jaksanut tänne aiemmin. Viimeiseen viikkoon on mahtunut touhua ihan koko kuukauden edestä. Töissä kaikkea uutta ja konstikasta, aikaa vievää hommaa, yhdet 15 lapsen kaverisynttärit keilahallilla, lisää juhlaa ja reissua. Muutama ihana pakkasaamu ja vesisadetta ihan vaakatasossa. 
Järjestettiin kimpassa pojan ja hänen kaverinsa yhteiset synttärit, loppuvuoden lapsia kun ovat molemmat ja samalla luokalla. Oli kätevää kutsua kaikki kaverit kerralla koolle. Keilahallille. Ensin herkkuja ja tunti keilausta. Viisi rataa ja kuusi valvovaa aikuista ei ollut yhtään liikaa, mutta kaikki lapset olivat innokkaana mukana. Ja mikä parasta, siivota ei tarvinnut, ei ennen eikä jälkeen. Keskiviikkona juhlin työjuttuihin liittyen Lappeenrannan uutta ja upeaa kaupunginteatteria. Väsyn ja kaiken kiireen keskellä mietin, jaksanko edes lähteä, mutta onneksi kuitenkin kiskaisin Lumoan mekkoni niskaan ja lähdin. Kopisevia korkoja, herkullista ruokaa ja sokerina pohjalla ihanan Sannin yksityiskeikka akustisena. En ollut mikään Sanni fani, mutta vitsit että oli kuulkaa hyvä! 
Loppuviikko oltiinkin sitten Helsingissä koko sakki. Mies töissä ja me lasten kanssa vapaalla. Löysin jo lokakuussa hyvän hotellitarjouksen ja testattiinpa ekaa kertaa Onnibussiakin. Taas voin todeta, miten mainiossa reissuiässä lapset ovat. Ei edes tullut mieleeni, että en lähtisi yksin heidän kanssaan ja oltiinhan me ekaa kertaa hotellissakin kolmistaan. Toiseksi yöksi sitten saatiin iskäkin seuraksi. Kaikki sujuu jo niin helposti. Hotelli oli varmasti Helsingin parhaalla paikalla ja kaikki siinä ihan käden ulottuvilla. Pidettiin perjantai vapaata töistä ja koulusta ja kun oltiin perillä jo hyvissä ajoin, ehdittiin vaikka mitä. Käytiin ihmettelemässä Luonnontieteellisessä, ihastelemassa Stockmannin jouluikkunaa, syömässä ja lelukaupassa. Välillä vein lapset hotellille ja juoksin vielä muutaman kaupan itsekseni. Illalla vähän herkkuja ja sitten nukkumaan hotellin pehmeisiin lakanoihin. Jouluikkuna on aina yhtä lumoava ja ratikat lapsista aina yhtä ihmeellisiä.4 kommenttia:

 1. Oikein ihanalta kuulostaa teidän pieni irtiottonne. Samalla jäin pohtimaan, että meidän lapset eivät ole tainneet koskaan nähdä Stockan jouluikkunaa, vaikka tässä pk-seudulla asustellaan. Ei vaan tule käytyä lasten kanssa Hesassa...
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä mutta niin kaukana :) niinhän se on! Me ollaan käyty useampana vuonna ja ainase on lasten reissun kohokohta.

   Poista
 2. Ihana pikkuinen loma :) Mekään ei olla vielä nähty sitä virallista Stockkan jouluikkunaa, ehkä lähipäivinä... :)

  Mukavaa joulunodotusta <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥