keskiviikko 16. joulukuuta 2015

jouluntuojiaLumenpuute on kai tehnyt sen, että monesta paikasta on saanut lukea kadonneesta joulufiiliksestä ja sen metsästyksestä. Meidän perinteisiä joulumielen tuojia ovat olleet joulumarkkinat ja lasten kauneimmat joululaulut. Sunnuntaina käytiin molemmissa. Markkinoilla kyllä miehen kanssa kaksin, kun oltiin vielä vähän joulupukin asioilla samalla reissulla. Illalla sitten laulettiin ja pyyhittiin silmäkulmia. Lasten toiveesta ollaan kuunneltu autossa jouluradiota. Iskän autossa tosin kuski kuulemma saa päättää musiikista ja se ei ole joululauluja. 

Muita ehdottomia jouluntuojia ovat Joulupuu-keräys ja nyt muutamana vuonna myös Jouluapua keräys. Tuli niin hyvä olo, kun apua saaneen perheen äiti kiitti viestillä herkkukassista. Eikä se sisältänyt sen kummempaa kuin kahvi, teetä, joulupuuroa, pipareita ja suklaata ja karkkia lapsille. Mutta toisille ehkä tuikitärkeitä juttuja ♥ Toistan varmasti itseäni näillä höpinöillä, mutta minusta kaikkien velvollisuus olisi auttaa, jos siihen vaan on suinkin mahdollisuus. Ja kaikki muita ilahduttaneet tietävät miten hyvän olon siitä saa! Sekin ilahduttaa suuresti, että kotoani opittu tapa on tarttunut nyt myös meidän lapsiin ja on selvästi heillekin tärkeä juttu. Mitä isommaksi kasvavat, sitä paremmin he sen merkityksen ymmärtävät. Tänä vuonna poika lahjoitti yhden synttärilahjansa Joulupuuhun, kun sattui saamaan kaksi samanlaista. Ja idea oli hänen. Nolona myönnän, että ei olisi tullut omaan mieleeni. 


Tärkeitä jouluntuojia ovat myös perinteet. Karjalanpiirakat, tontun aamuyllätykset, kynttilät hautausmaalla, uudet yökkärit.. Ihan omat ja vanhat tutut. Ja niistä stressaavista jutuista luopuminen. Kiireinen loppuvuosi töissä on vienyt nyt monena vuonna ajan ja jaksamisen, eikä tänäkään vuonna meiltä lähde yhtään joulukorttia. Tänä vuonna ajatus lähettämättä jättämisestä tuo syyllisyyden sijaan pelkästään helpottuneen olon. Ja tietysti tärkeimpänä kaikista jouluntuojista on kaikki rakkaat rinnalla ♥ Tänä vuonna yksi uusi pikkuinen tuo oman suloisen lisänsä joulunviettoon. Joka toinen vuosi meillä onkin ollut uusi vauva. Mutta se perinne ei kuulemma enää jatku.

Olisi kiva kuulla, mitkä ovat teidän jouluntuojia?

1 kommentti:

  1. Mukavia jouluperinteitä siellä. Täällä on vkl:na laitettu kotia joulukuntoon. Huomenna olisi tarkoitus aloittaa joululeipomiset ja laatikoiden tekemiset.
    Lumettomuudesta huolimatta mieli on kyllä jo hyvin jouluinen :) Ihanaa joulun odotusta teille!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥