torstai 3. joulukuuta 2015

Tingeling, Dots, Nougat, Olkkari...


Vielä vähän viikonlopun tunnelmia Helsingistä. Oli ihanaa kierrellä pitkin Helsinkiä ihanissa pikkuputiikeissa ja sellaisissa ketjuliikkeissä, joita täältä ei löydy. Lähinnä koti- ja joulujutut mielessä. Heti ensimmäisenä iltana poikettiin ihastuttavassa Tingeling lelukaupassa. Voinette arvana, että neiti olisi ostanut ihan kaiken! Muutama uusi Mailegin kuusenkoriste ostetiin vaikkakin meidän kuusi on jo aikalailla täysi näistä ihanuuksista. Kampissa poikkesin ekaa kertaa Odd Mollyn liikkeessä. Ihana sisustus sielläkin! Hauskoja yksityiskohtia ja kivaa pikkusomistetta hyllyt täynnä. Uusi löytö Kampissa oli myös elokuussa avannut By the way. Kauppa täynnä toinen toistaan ihanampia vaatteita. Vietin tovin jos toisenkin sovituskopissa Mosh Moshin farkkujen kanssa, mutta päädyin lopulta ostamaan ison lyhdyn kotiin. Ei varmasti tarvitse tarkemmin kuvailla miehen ilmettä, bussilla kun oltiin liikenteessä. Instasta löytyy juttua tästä :)
Lauantai oli super tuulinen ja vettä tihkutti. Onneksi olin pakannut myös itselleni pipon mukaan. Tuulen riepotellessa ja tarttuessa takinhelmaan oli ihana poiketa lämpimiin kauppoihin. Ensimmäistä kertaa kävin Fredrikinkadulla sijaitsevassa Dots:ssa. Lapset saivat istua ovenpielen tuoleille ja ihanat myyjät tarjosivat heille pipareita. Pipareiden verran aikaa äidille. Seuraavana poikettiin aina yhtä kauniiseen Nougatiin. Lapset istumaan, tällä kertaa sohvalle, niin sain hetken (melkein) rauhassa ihastella. Väkeä oli paljon, samoin särkyvää tavaraa ja lopulta paras ratkaisu oli, kun lapset menivät ulos odottamaan ja huusivat oven raosta tasaisin väliajoin koska aion oikein tulla. Olin luvannut lapsille ratikka-ajelun ja vähän askeleita säästääksemme hypättiin ratikkaan. 

Muutama pysäkinväli Stockmannin kulmalle, hetken jouluikkunasta energiaa keräten jatkettiin toisella ratikalla Olkkariin. Kierrettiin ja ihmeteltiin Presidentin linna ja lapset jäivät pohtimaan vartiossa seisonutta sotilasta. Olkkari oli lasten suosikki, siellä kun oli Riikan blogin Riikan Boblesit ja lastenohjelmia. Täällä minä olin se, joka huhuili koska mentäisiin. Olkkarista käveltiin keskustaan päin ja poikettiin Fazerille herkkutauolle. Sopivan sokeritankkauksen jälkeen jaksoi tutkia jouluisen XMAS GARAGE- kaupan ja poiketa Granitissa. Syötiin perinteisesti Santa Fe:ssä ja käveltiin hotellille. Lapset jäivät leikkimään ja itse säntäsin vielä läpi H&M Homen, Zaran, Stockkan ja Mangon. Lauantaina Kampissa vietettiin joulunavausta. Mies tuli sopivasti juuri ilotukselle. Illalla syötiin hotellilla ja nukahdettiin kaikki aika aikaisin. Sunnuntaina vietiin iskäkin katsomaan jouluikkuna ennen bussimatkaa kotiin. Kaikessa vaivattomuudessa sekin oli hyvä kokemus.Meillä oli tosi mukava viikonloppu ja melkein tekisi mieli toteuttaa vastaava pian uudelleen. Ehkä jäänkin yöksi, kun tammikuussa seuraavan kerran menen töiden merkeissä Helsinkiin.


4 kommenttia:

  1. Voi miten ihanat tunnelmakuvat jouluisesta Helsingistä ❤ Mukavaa joulun odotusta teille ❤

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥