keskiviikko 27. tammikuuta 2016

smoothiekakku


Samaisen K-kaupan ruokalehden innoittamana, josta tehtiin se pannukeksikin, testattiin muutama viikonloppu sitten vähän kevyempi kakku, mustikkasmoothiekakku. Hyvää oli vaikka kakku jäikin keskeltä hieman löysäksi. Luulen tuon löysyyden johtuvan siitä, että käytin massan kahdessa osassa blenderissa. Molemmissa oli kyllä liivatetta mukana. Tiedä sitten.


Ohje suoraan k-ruoka.fi sivulta kopsattuna.


Pohja

175 g
Pirkka digestive täysjyväkeksejä
1 ps (90 g)
Pirkka Luomu mangososetta (lastenruoka)

Täyte

2 (n. 300 g)
banaania
300 g
Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
1 tlk (400 g)
Pirkka maustamatonta AB-jogurttia
7
liivatelehteä
1 1/2 rkl
vettä
(sokeria tai hunajaa)
  • 1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  • 2. Sekoita kuoritut banaanit, kohmeiset mustikat ja jogurtti tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  • 3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. (Voit tässä vaiheessa halutessasi makeuttaa täytteen sokerilla tai hunajalla). Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.



8 kommenttia:

  1. Sai maanantaina tuon lehden käsiini ja tykästyin kaikkiin ohjeisiin valtavasti! Aivan ihana lehti ilmaislehdeksi :) Tätäkin ohjetta meinasin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole tykännyt kans nyt näistä parista viimeisestä lehdestä tosi paljon! Tänään tuli Pirkka. Pitää tsekata senkin uudistus.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Onpas nätti kakku! Maistuiko se banaani sieltä mustikan takaa? En ole niin banaanin ystävä, että mustikkainen maku olisi minulle parempi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No maistuu se vähän. Antaa makeutta ja rakennetta. Jos banskun jättää pois, voisi rahka toimia tuossa jugurttia paremmin. Lapset vähän vierasti pohjan mangososetta. Sitäkin voisi muunnella.

      Poista
    2. Kiitos! Täytyy kokeilla :)

      Poista
  4. Näyttää aivan ihanan raikkaalle! Pakko kokilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koklaa ihmeessä! Ja nappaa seuraavalta k-kauppareissulta lehti mukaasi.

      Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥