sunnuntai 7. helmikuuta 2016

no pitihän meidänkin


Oli meidän kuitenkin kaivettava oma Runebergin torttu ohje esiin ja leivottava tuon pikkuapulaisen kanssa sunnuntain herkut. Tulikin aikamoisia hilloyllätyksiä. Lisättiin vähän liikaa hilloa eikojen humpsahdettua pohjaan... Ulkonäkö ei ollut lähelläkään kaupan valmiita, mutta maku käsittämättömän paljon parempi. Ihan söin yhdeltä kertaa kaksi. Ohje on peräisin Steinerpäiväkodista, jossa olin yläasteaikana kahden viikon työhöntutustumisessa. Keittelin kasvisosekeittoa koko päiväkodin lapsille, kun keittäjä oli sairaana. Ihana paikka ja kivat muistot. Kasiluokalla olin kaksi päivää tutustumassa harjaantumiskoulussa. Downlapset halivat varmasti enemmän kuin koskaan kukaan on halinut ja muistanpa jonkun pienen pussanneen naamani täyteen märkiä pusuja. Vieläkö yläkoululaiset käyvät tutustumassa työpaikoilla?
Keittiössä on taas pitkästä aikaa väriä, kun kaivoin tuon suosikki liinani taas esiin. Räystäistä tippuva vesi lisää kevään tuntua. Samaan aikaan harmittaa, jos luistelukelit loppuivat tähän. Onneksi talvilomalla taitaa olla kuitenkin lunta..

Mukavaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kaunis liina! Meillä on ainakin ollut työpaikalla tet-harjoittelijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit tuon tet, niin muistin että onhan minullakin ollut tettiläinen viikon verran töissä tutustumassa :)

   Poista
 2. Kyllä niillä edelleen on, sekä kahdeksannella, että yhdeksännellä luokalla. Runebergin torttuihin laitetaan yleensä hillo paistamisen jälkeen. Outoa,että tuossa käsketään laittamaan ennen uunia. En ole ennen sellaista ohjetta nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla tapasin sattumalta yhden isänsä mukana harjoittelemassa olleen pojan. Ens kerralla pitää laittaa tuo hillo vasta lopuksi.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥