sunnuntai 21. helmikuuta 2016

pastaviikonloppu


Lumista sunnuntaita! Täällä on satanut viikonlopun aikana lunta varmaan useampi kymmenen senttiä. Lumitöitä on tehty oikein kunnolla ja lisää satelee kokoajan. On sitten talvilomalaisille lumihommia. Lumen lisäksi meillä on ollut oikea pastaviikonloppu. Perjantaina keksin töissä, että iltaruoaksi tehtäisiin kaiman Portobellopastaa. No kyseisiä sieniä ei löytynyt tästä kaupungista mistään niistä neljästä ruokakaupasta, jotka kiersin. Kuvan valkoiset herkkusienet vaihtuivat vielä ruskeisiin ja oikein hyvää oli näinkin. Ei ronkeleiden lasten makuun, mutta meille aikuisille maistui. Resepti on suoraan Hannan blogista.

Kopsasin sen vielä itselleni muistiin myös tänne.

Neljälle

400 g pappardelle-pastaa
300 g portobello-sieniä puhdistettuna ja viipaloituna
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoreen timjamin lehtiä hienonnettuna
50 g pinjansiemeniä
100 g parmesaania raastettuna

suolaa ja mustapippuria
Laita pastavesi suureen kattilaan kiehumaan. Suolaa vesi reilulla suolalla.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, kunnes alkavat hiukan tummua, nosta sivuun odottamaan.
Raasta parmesaani.
Kaada paistinpannulle hiukan öljyä, lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota kolmisen minuuttia keskilämmöllä, siten että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Kaada sipulit lautaselle odottamaan. Lisää kuumalle paistinpannulle loput oliiviöljystä ja voi, kun voi on sulanut, lado pannulle viipaloimasi portobellot. Halutessasi voit myös kuutioida sienet pienemmäksi, jolloin niiden paistaminen helpottuu hiukan, itse tykkään säilyttää sienen kauniin muodon. Paista sieniä kuutisen minuuttia, kunnes ovat pehmeitä ja syötävän herkullisen näköisiä. Mausta suolalla ja reilulla mustapippurilla, kaada joukkoon kuullotetut valkosipulit, sekoita. Keitä pasta 80% suositellusta keittoajasta, siten että se jää sopivasti al denteksi. Ota kattilasta kupillinen keitinvettä sivuun ja valuta pasta. Sekoita pastan joukkoon sienet, paahdetut pinjansiemenet sekä reilu puolet raastetusta juustosta. Jos pasta tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä tilkan sivuun ottamaasi pastan keitinvettä, se notkistaa pastan.
Voit tarjota pastan vuoasta. Levitä loppu parmesaaniraaste vuokaan pastan päälle ja rouhi vielä mustapippuria.



Lauantai hyödynnettiin nuo valkoiset herkkusienet ja tehtiin Kylmäsavulohipastaa Ira Hammermanin ohjeella. Ohje on ollut aikanaan (lue 90-luvulla) Annassa. Toimii edelleen. Me tehdään aina kaksinkertainen annos, niin kastiketta jää vielä seuraavaksi päiväksi lämmitettäväksi. Nopsa ja hyvä ohje tämäkin. Ja jottei makaroonit loppuisi, toivoi neiti tälle päivälle, no mitäs muutakaan kuin, makaroonilaatikkoa :D Iskä lupasi tehdä ja se tarjoillaan varsin arkisesti suolakurkkujen ja puolukoiden kanssa. Ilman viiniä, mutta jälkkäriä nyt kuitenkin sunnuntain kunniaksi. Nappasin kaupasta matkaani valmiin mutakakun ja vattuja ja jätskiä sen kaveriksi. 

Ensi viikon arki-iltojen ruokapulmat on pelastettu, kun vaan lämmitellään näitä viikonlopun jämiä. Viisi työ- ja koulupäivää ennen talvilomaa. Mukavaa lomaa teille jo lomaileville! Ja tervetuloa uusille lukijoille ♥



2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli varsin pastaista meininkiä tällä viikolla. Serranokinkkupasta oli lauantaina ja tänään minä söin sen jämät, namskis ja pikkupojat söi chorizopastaa. Keskiviikkona se tais olla, kun tein makaronilaatikkoa. Ja vielä ois ostettuna tarvikkeet aurajuustolasagneen. Seuraavaksi sitten jotain ihan muuta välillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten kätevää, kun keskiviikkoon asti sai lämmitellä viikonlopun jämiä :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥