keskiviikko 3. helmikuuta 2016

synttärikakku



Muutamaan kertaan testattu popcorn kermatoffeekakku on herättänyt ihastusta vähän joka puolella, joten kirjaan ohjeen tännekin muistiin. Löysin kakun ohjeen Marjan blogista, mutta alkuperäinen ohje on kuulemma peräisin Pastellimajan Hannalta. Fazerin salty toffee crunch uutuus suklaapatukka on suurinta herkkuani. Samoin Tobleronen vastaava. Suolaisen ja makean liitto on aika vastustamaton. Tässä kakussa kohtaavat samat maut. Makea toffee ja suolainen popcorn. Ensimmäisellä kerralla meille oli kahvipöydässä tarjolla suolapähkinöitä ja ne sopivat mielestäni kakun kaveriksi vielä popcornia paremmin. Eivät toki ole niin hauskan näköiset tuossa päällä. Kakku on nopsa valmistaa. Huomasin sen, kun muistin lauantai iltana yhdeksän jälkeen, että lupasin synttärikahvit sunnuntaiksi. No ei auttanut kuin ryhtyä hommiin, eikä tuossa kauaa mennyt. Ohje menee näin:


POPCORN-KERMATOFFEE-JUUSTOKAKKU

n. 150-200g kaurakeksejä
n. 50-75g sulatettua voita
 
4 dl vispikermaa
n. 3/4 pussia Omareita
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
 4 liivatelehteä
 
1. Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. 
Painele massa vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
4. Laita kattilaan n. 1dl  kermaa ja Omarit. 
Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 
kunnes seoksesta tulee tasaista ja juoksevaa.
 Älä keitä. Anna jäähtyä.
5. Vatkaa loput kermat (3dl) vaahdoksi.
6.  Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
7. Yhdistä kerma ja juustoseos ja
valuta joukkoon puolet jäähtyneestä kermatoffeesta 
8. Kuumenna n. 0,5 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatteet. 
Kaada liivate ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan sekoittaen.
9. Kaada kakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. 
Loput toffeekastikkeesta voi valuttaa popcornien päälle.



Tarjoilin kahvipöydässä kakun lisäksi sitä k-ruokalehden pannukeksiä, jonka ohjeen aiemmin julkaisin täälläkin. Nyt annettiin keksin "kuivua" vielä uunissa paistamisen jälkeen. Näin keksistä tuli kivan rapsakka. 

Kivaa keskiviikkoa! 
Koko alkuviikko on ollut töissä aikamoista haipakkaa. Illalla luistelua ja nyt saunan jälkeen taitaa uni tulla. Aamulla sitten eskareiden kanssa uudelleen kentälle ennen omia töitä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta ohjeesta! Laitoin juuri kakun hyytymään ja huomenna koristelen ennen tarjoilua. Meillä juhlitaan huomenna tytön synttäreitä ja tämä on oikein oiva kakku niihin juhliin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sankarille! Kakku on kyllä herkkua ja eikös ollutkin nopsa tehdä. Me tehtiin pääsiäiskakuksi mangotuorejuustokakku.

      Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥